Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

5 серпня Вінницька громада проводжає у вічність воїна Сергія Хміляра

Вінничанин Сергій Хміляр долучився до Збройних Сил України влітку 2022 року. Захищав Батьківщину у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Був навідником танків. З позивним Хома відпрацював безліч ворожих об’єктів на херсонському, куп’янському, харківському, бахмутському напрямках війни. Попри численні контузії, знову й знову повертався у стрій. Воював Хома аж до липня 2024 – допоки вистачало сил. На жаль, зробити це в чергове йому завадило значне погіршення здоров’я. Попри всі зусилля лікарів, серце воїна припинило битися 3 серпня. Йому було лише 53 роки. У чоловіка залишилась дружина та двоє синів…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Сергій Хміляр 2 лютого 1971 року у Вінниці. Після навчання у 7-й загальноосвітній школі закінчив Вище професійне училище № 11 за спеціальністю «Електрик». Більшу частину свого життя працював оператором котельні у КП «Вінницяміськтеплоенерго». З цього підприємства й пішов на війну.

«Сергія друзі з дитинства називали Хома. Тож саме такий позивний узяв собі, коли пішов захищати Україну на початку повномасштабного ворожого вторгнення. До того він вже мав бойовий досвід, який отримав ще в юності під час проходження строкової служби, – розповідає дружина Небесного Воїна Олена Петрівна. – Чоловік розповідав про війну небагато. Здебільшого про побратимів. Казав, що має гарний екіпаж. Зі своїми хлопцями спілкувався до останнього…»

А ще рідні згадують, що Сергій був дуже добрим та щирим. Любив свою сім’ю, друзів та роботу. І тихий відпочинок на природі – з вудочкою у руках…

«Сергій ніколи не грав у почуття. Був справжнім в усьому. Нічого не робив наполовину, – зазначає дружина. – Жив для нас, працював на совість, воював для Перемоги…»

Церемонія прощання із Сергієм Хміляром розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 168.

Поховають воїна об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin