Вінниця
19.09.2024
13.38° C
Вгору

Сьогодні Вінниця прощається із Захисником Максимом Бойко з позивним Бармен

Максим Бойко приєднався до війська ще до початку повномасштабного російського вторгнення. У 2018 році він пішов на строкову службу, а за рік уклав контракт зі Збройними Силами, щоб залишитися в армії. Тут він зустрів початок великого ворожого вторгнення. У складі виїзної групи ППО він захищав небо над Житомирщиною та Чернігівщиною. Пізніше, як стрілець-гранатометник у 71-й окремій бригаді, він посилював вогневу потужність українського війська на донецькому напрямку. Свій останній бій Максим прийняв 17 липня поблизу села Нетайлове Покровського району. Серце воїна перестало битися у 26 років…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У Максима залишились батьки, молодший брат та дві сестрички, дідусь та бабуся. А ще кохана дівчина, яка нині продовжує захищати Батьківщину.

Максим Бойко народився у Вінниці 26 лютого 1998 року. Після дев’яти класів ліцею № 26 здобув освіту у Вінницькому торговельно-економічному коледжі. Працював барменом і заочно навчався у Вінницькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ.Життя присвятив захисту України: 3 серпня Вінниця проводжає останньою земною дорогою Максима Бойка з позивним Бармен

«Але Максим дуже хотів служити в армії. Мав за приклад дідуся – зараз полковника у відставці. З дитинства загартовувався фізично. Займався греко-римською боротьбою, перемагав на змаганнях, – розповідає мати полеглого Героя Світлана Олександрівна. – Тому, коли настав його час, Максим, не вагаючись, став у стрій, а згодом на захист країни. Перемагаючи труднощі та біль від поранення, знову повернувся на передову. Казав, що має закінчити цю війну, а вже потім будувати своє життя. Серед маленьких планів, які хотів реалізувати, – було отримати водійське посвідчення, з великих – створити міцну сім’ю, де б підростали дітки…»

Рідні кажуть, що за життя Максим був яскравим, світлим промінчиком, який ніколи не згасне у їхній пам’яті.

Церемонія прощання із Максимом Бойком розпочнеться сьогодні о 12:00 за адресою: вул. М. Хвильового, 12. Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin