Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Майстер-клас з пісочної анімації відбувся у Вінниці

У Вінницькому терцентрі департаменту соціальної політики міської ради два рази на тиждень проходять заняття з психології, які містять елементи арттерапії.

Як повідомляє Вінницька міська рада, 31 липня для відвідувачів гуртка провели майстер-клас з пісочної анімації. За допомогою просіяного морського піску люди похилого віку втілювали свої образи у реальність, а різнокольорова підсвітка надавала малюнку особливого настрою.

Майстер-клас провела викладачка гуртка та психологиня Галина Ведьонова. За її словами, пісочна анімація – більш ефективний спосіб терапії для дорослих, аніж для дітей.

«Пісочна анімація дає людині змогу висловити свої почуття таким незвичним, в дечому навіть казковим способом. Це дуже важливо в психології, адже ми вчимося розуміти себе, свої емоції. Іноді буває так, що людина не може поділитися переживаннями словами, розповісти про проблему буває складно. Тоді на допомогу приходить пісочна анімація, адже у візуальні образи теж можна втілити свою проблему. А за цим приходить її усвідомлення, вирішення. Ну і звісно ж, сам процес заспокоює людину, знімає таку тривогу», – зауважила психологиня.

Використовуючи пісок, пензлики або малюючи просто пальцями, відвідувачі Терцентру створювали цікаві картинки: море та чайки, дерева, птахи, тварини або просто фантазійні візерунки. Наприклад, Людмила Іванівна, якій 72 роки, намалювала двох котів, які зачаровано дивляться на місяць.

«Я дуже люблю тварин, особливо собак і котів. Тому вирішила намалювати їх. Мені дуже подобається такий вид мистецтва, я малюю за допомогою піску вже третє. Коли займаюсь цим, відчуваю спокій», – розповіла Людмила Іванівна.

Її колега по гуртку, пані Єлизавета, намалювала море та чайок, які кружляють над пляжем.

«Я дуже люблю море і дуже сумую за ним. Сама я з Херсонщини, раніше дуже часто ходила до моря. На жаль, зараз ця територія окупована, а ми у 2022 році переїхали до Вінниці», – зазначає жінка.

Гурток з психології збирається два рази на тиждень. У середу заняття розпочинаються о 15:00, у п’ятницю – о 14:00. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin