Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Скільки відсотків українців вважають переговори з росією доречними: результати опитування

Більша половина українців вважають, що Україна повинна вступати у переговори з росією задля спроби досягнення миру. При цьому українці категорично не погоджуються на територіальні поступки.

Про це повідомляє видання Oboz.ua, посилаючись на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Водночас майже половина українців упевнені, що війна триватиме ще більше, ніж рік. 

Згідно з соцопитуванням, 57% респондентів вважають, що наша країна має розпочинати переговори з росією для спроби досягнення миру. Соціологи зазначили, що такий показник є поверненням до результатів травня 2022 року, коли 59% заявляли про бажання вести переговори із РФ.

Водночас, українці готові до переговорів тільки з чіткими умовами. Зокрема, 60% не готові поступатися Кримом та частиною сходу України, 77% вважають неприйнятними переговори на основі територіального статус-кво, а 74% та 76% відповідно відкидають російські вимоги відмовитися від членства в НАТО чи ЄС як ціну за мир.

Також соціологи зазначили, що у травні 2022 року лише 7% опитаних вважали, що війна триватиме довше року. Наразі 43% вважають, що війна триватиме ще не менше року або більше.

Нагадаємо, у період з травня 2022 року до травня 2023 року всього близько 10% українців були готові на територіальні поступки агресору, а більшість – 82-87% – стабільно виступали проти поступок. Однак після травня 2023 року спостерігається поступове зростання частки тих, хто готовий до територіальних поступок.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin