Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Як репетитору вдвічі збільшити свій дохід: 5 практичних порад

                                                                                                                                                                                                                        РЕКЛАМА

Послуги репетитора з кожним роком стають більш популярними. За додатковими заняттями до викладачів звертаються не тільки батьки дітей шкільного віку та учні випускних класів, а і дорослі, які хочуть покращити свої знання для особистого розвитку або карʼєрного росту. Наприклад, репетитор української мови стрімко став популярним запитом серед компаній та бізнесу, які хотіли полегшити перехід їх співробітників на державну мову.  Репетиторство більше не сприймається як додатковий вид заробітку та цілком може стати основною роботою. Але якщо у школі або університеті заробітна плата встановлена державою, то у вільному плаванні репетитор сам собі начальник та має дотримуватися стратегії, яка принесе стабільний та достойний дохід.

1. Розвиток особистого бренду

Особистий бренд – це образ, що формує уявлення аудиторії про конкретну людину. Особистий бренд для репетитора має ряд переваг:

  • Підвищує лояльність клієнтів – коли клієнт може спостерігати за роботою репетитора та тим як він подає матеріал, формується довіра та рішення скористуватися послугами саме цього репетитора приймається швидше.
  • Формує репутацію експерта – коли репетитор показує свою обізнаність в темі, у клієнта формується думка “Це професіонал у своїй сфері”, так само працює трансляція зворотного звʼязку від учнів. 
  • Створює впізнаваність – проявлення в соціальних мережах дає змогу дізнатися більшій кількості людей про послуги репетитора. 
  • Дає конкурентну перевагу – транслюючи свої сильні сторони та підхід до роботи, репетитор притягує клієнтів зі схожими цінностями, тим самим обходить конкурентів. 

Найкраще створювати особистий бренд через ведення блогу у соціальних мережах, таких як Instagram, Facebook, Tik Tok або створення унікальних відео або подкастів на YouTube. Результатом успішної роботи над особистим брендом є збільшення попиту на послуги та підвищення прайсу.

2. Розширення клієнтської бази

Якісна підготовка до уроків та індивідуальний підхід до роботи з учнями обовʼязково дасть позитивний результат. Це запустить маркетинг “з вуст у вуста” або “сарафанку”, але це не єдиний спосіб збільшення клієнтської бази. Як ще можна залучити нових клієнтів?

  1. Співпраця з освітніми закладами в форматі проведення лекцій та майстер-класів також приведе нових клієнтів. 
  2. Партнерські програми взаємообміну учнями з репетиторами інших дисциплін.
  3. Реєстрація на освітніх платформах з підбору репетиторів.
  4. Розсилка повідомлень у спільнотах соціальних мереж та канал нетворкінгу.

Репетитор, який використовує всі з перелічених способів залучення клієнтів, ніколи не залишиться без учнів.

3. Створення портфоліо

Портфоліо репетитора – це документ, який висвітлює професійні здобутки викладача. Яку інформацію можна додати у портфоліо:

  • коротку візитівку з відомостями про освіту та досвід
  • скриншот з відгуками батьків та учнів 
  • кейси з результатами учнів у форматі сторітелінгу
  • скан документів про освіту та сертифікати про проходження курсів
  • інформацію про формат проведення уроків та методичний підхід
  • відповіді на запитання, що часто задають
  • ціни на послуги

Портфоліо підтвердить професійність репетитора та пришвидшить процес прийняття рішення щодо співпраці з ним.

4. Розширення послуг

Нові формати роботи: групові заняття, створення власних програм підготовки до іспитів, курси в записі, розмовні клуби – допоможуть залучити більшу кількість учнів за одиницю часу, тим самим збільшать дохід репетитора. Наприклад, репетитор має 1 учня та отримую 400 грн за годину. Формуючи групу з 4 людей, яка є досить комфортною для опрацювання матеріалу та зменшуючи вартість заняття до 250 грн, що досить вигідно для гаманця учня, репетитор отримує 1000 грн замість 400 грн.

5. Постійний розвиток 

Освітня система постійно змінюється і репетитор має підлаштовуватись під нові реалії. Темп життя пришвидшується, соціальні мережі та короткі відео впливають на сприйняття учнем інформації. Зацікавити дитину на уроці доволі важче. Щоб ефективно навчати та проводити цікаві уроки, викладачам потрібно постійно вдосконалювати свої знання та впроваджувати нові методики навчання. Вміння працювати з інтерактивними платформами та урізноманітнювати заняття покращить залученість та результат учнів.  

Бонусна порада

Безплатний пробний урок – ще один спосіб, який розширить клієнтську базу та викличе довіру в учнів. Потенційні клієнти зможуть ознайомитися з методикою викладанням, стилем подачі інформації вчителя та атмосферою на уроках. Крім того, такий підхід показує відкритість та впевненість у якості послуг.

Висновки

Репетиторство може стати не лише додатковим джерелом доходу, а й повноцінною професією. Щоб збільшити прибуток, необхідно сформувати особистий бренд, активно шукати клієнтів, створити портфоліо та розширювати спектр послуг. Постійний професійний розвиток та інноваційний підхід до навчання допоможуть репетитору залишатися конкурентоспроможним на ринку освітніх послуг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin