Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Чому світло відключають не за графіком: пояснення

Чимало жителів Вінниччини скаржиться на те, що світло відключають не за графіком. 

В АТ “Вінницяобленерго” пояснили чому так відбувається.

Фото: АТ “Вінницяобленерго”

“На офіційному сайті АТ “Вінницяобленерго” , Ви можете бачити графік відключень для 2 черг одночасно. Його показано в прикладі першого графіку на малюнку. Ми також передбачили ймовірність застосування 4 черг в один і той же час. Тому додали до синіх квадратиків – жовті. У нас вони називаються години ймовірного відключення (про всяк випадок)”, – повідомляють у прес-центрі.

Коли в АТ” Вінницяобленерго” отримують завдання від НЕК “Укренерго” застосувати одночасно 2 черги ГПВ, це означає, що світла не буде 8 годин протягом доби.

Коли три черги графіків відключень діють протягом всієї доби, то це означає, що в цю добу у Вас сумарно буде 12 годин без світла. 4 – черги – це 16 годин без електрики. 5 черг – 20 годин на добу. На малюнку наочно продемонстрований вигляд таких обмежень.

Дійсно, через аномальну спеку зросло споживання електроенергії, яку споживачі використовують для охолодження приміщень. Вже було так, що НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo доводило до АТ “Вінницяобленерго” завдання по застосуванню 4 черг ГПВ одночасно. Це означало, що велика кількість споживачів Вінницької області була обмежена (більш як 50%), без врахування критичної інфраструктури.

Причиною є споживання протягом дня, яке було настільки великим, що аби збалансувати енергосистему 2 або 3 черг виявилося замало.

Якщо НЕК Укренерго доводить завдання застосувати додаткову чергу ГПВ у певний проміжок часу, то це означає, що запланованих обмежень не вистачало для подолання дефіциту.

Так може бути, коли у пікові години люди у котрих є світло починають масово користуватися енергомісткими приладами.

Буває й так що НЕК Укренерго доводить завдання по застосуванню 2 черг замість 3. Це означає, що в енергосистемі дефіцит зменшився, і ми зможемо заживити більшу кількість споживачів одночасно. Таке буває, коли недостачу в генерації покривають джерела відновлювальної енергетики, наприклад сонячні електростанції. У таку спеку – це оптимальний варіант.

Через ці причини години відключення можуть не співпадати з запланованими нами у графіку погодинних відключень.

Вже не кажучи про те, що графіки ГПВ у деяких споживачів можуть збігтися з аварійними відключеннями або плановими, в результаті – Ви, наші споживачі, без світла понад 2 запланованих годин.

АТ “Вінницяобленерго” намагається рівномірно розподілити години відключень між усіма споживачами. Тобто, якщо сьогодні через зміну лімітів включили споживачів однієї черги ( за адресою), то завтра у такій ситуації включать споживачів іншої.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin