Вінниця
28.09.2024
27.2° C
Вгору

На Вінниччині злочинна група організувала «бізнес» з незаконної вирубки дерев: яке покарання на них чекає

На Вінниччині 37-річний чоловік розробив план злочинної діяльності, пов’язаної з незаконною рубкою дерев твердих порід, подальшої переробки та реалізації. До своєї схеми організатор залучив ще двох виконавців. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму близька 1,5 мільйонів гривень, повідомляє Поліція Вінницької області.

Протягом грудня 2023 року злочинці незаконно вирубували дерева різних порід у полезахисних смугах та інших захисних лісових насадженнях Гайсинського району. Незаконно зрізану деревину вони перевозили на заздалегідь орендовану територію деревообробного підприємства, що переробити крадене на паливні дрова, для подальшого збуту.

Під час обшуків у місці зберігання та перероблення, поліцейські виявили порублену деревину породи «Дуб», перероблену продукцію, інструменти, мобільні телефони, документи, чорнові записи та автомобіль, за допомогою якого зловмисники здійснювали свою незаконну діяльність.

На всі вилучені речові докази накладено арешт.

Згідно з висновками судової інженерно-екологічної експертизи – розмір шкоди, заподіяної державі, становить близька 1,5 млн грн.

За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури слідчі повідомили про підозру організатору у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (Організація та здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України.

Іншим учасникам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin