Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

Взимку українцям можуть давати світло по 5-6 годин на день, – гендиректор YASNO Коваленко

Кількість годин, у які українці залишатимуться без світла взимку, залежать від того чи вдасться відновити більше пошкоджених об’єктів енергетики, збільшити фізичну можливість імпорту електроенергії та якою буде температура.

Про це пише Цензор.НЕТ, посилаючись на заяву гендиректора компанії Yasno Сергія Коваленка.

«Щодо зими, то весь прогноз базується на двох речах: чи зможемо ми збільшити фізичну можливість імпорту електроенергії. Про це вже всі говорили, я сподіваюся, що до кінця літа чи початку опалювального сезону у нас збільшиться ця фізична можливість для імпорту… По-друге, всі атомні блоки ремонтуються зараз, щоби все працювало взимку. По-третє, ми частково відремонтуємо те, що можна відремонтувати», – зазначив він.

Коваленко додав, що взимку пік споживання електроенергії ще більший, ніж улітку.

«Тут теж ми залежимо від температури. Якщо взимку буде +10 у середньому, то це буде для нас щастя. Якщо буде -15 і більше, це для нас буде погано. Бо чим нижча температура, тим більше споживання на опалення», – сказав голова Yasno.

Він прогнозує, що взимку генераційний дефіцит може становити 30-35%.

«Якщо відповідати на запитання: шість-п’ять годин світла для споживачів на день – це досить реально, але я думаю, що може бути краще. Це залежить від того, скільки ми відновимо. Тому за прогнозом на зиму: я вважаю, що потрібно готуватися, виходячи з того, що буде 5-6 годин на день. Але наприкінці серпня потрібно буде оновити прогноз», – сказав гендиректор Yasno.

При цьому Коваленко нагадав, що влітку пік споживання електроенергії на 30% більше, ніж у березні-квітні – насамперед через використання кондиціонерів, а також через ремонт атомної генерації. Зараз дефіцит електрики становить від 15 до 25%. За його словами, у вересні та на початку жовтня ситуація стане кращою, оскільки споживання знизиться.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin