Вінниця
23.06.2024
16.75° C
Вгору

У пришкільних таборах Вінниці для дітей організували спортивні майстеркласи: катання на човнах-драконах, гандбол, баскетбол, велоспорт

Літні канікули – час відпочинку, нових вражень та активного дозвілля. Вінницькі спортивні школи організовують для дітей у пришкільних таборах різні фізкультурно-оздоровчі заходи. Завдяки цьому малеча отримує можливість активно провести свій вільний час, познайомитись із різними видами спорту та набути нових корисних навичок. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Наразі спортсмени та тренери міських спортшкіл уже відвідали понад десять пришкільних таборів, і в планах ще стільки ж. На кожному заході фахівці проводять майстеркласи та показові виступи з різних видів спорту.

Катання на човнах-драконах, гандбол, баскетбол, велоспорт

Зокрема, дітям вихованці відділення гандболу спортшколи № 3 дітей із ліцеїв № 6 та № 18 до ігор з м’ячем. А спортсмени МДЮСШ № 5 провели показові виступи з сумо та вільної боротьби для малечі з ліцею № 8.

Справжній захват у дітей викликали майстеркласи спортсменів відділення велоспорту. Вони демонстрували різні трюки, акробатичні прийоми та складні маневри. Школярі КЗ «Писарівський ліцей» та ліцею № 20 надихнулися цими виступами та багато з них спробувли себе у цьому спорті.

З новим для себе видом спорту – хокеєм на траві – знайомились учні Вінницько-Хутірського ліцею. Тут дівчатка та хлопчики під керівництвом тренерки з МДЮСШ № 1 Оксани Стороженко вправлялись із ключкою та м’ячем.

А діти з пришкільних таборів ліцеїв № 2, 4 , 7 займалися баскетболом під керівництвом тренерів та спортсменів міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з баскетболу.

Окрім цього, незабутнім для дітей було катання на човнах-драконах по Вишенському озері, яке організували тренери та вихованці спортшколи № 2 для учнів ліцею № 15. Основна мета цих заходів – зміцнення здоров’я дітей, загартовування організму, а також підвищення рівня розумової та рухової працездатності.

«Сьогодні міські спортивні школи пропонують широкий спектр видів спорту, які культивуються у них. Серед найпопулярніших – легка атлетика, гімнастика, плавання, бойові мистецтва, баскетбол, велоспорт тощо. Кожна спортивна школа має свої унікальні програми тренувань та підготовки, щоб дозволяє дітям обрати той вид спорту, який їм найбільше до душі. Літні канікули – чудова нагода розпочати свій шлях у спорті, знайти нових друзів та здобути незабутні враження», – говорить голови комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергія Краєвського Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin