Вінниця
23.06.2024
17.65° C
Вгору

Помічник ветерана з Вінниці Дмитро Чорний взяв участь в «Іграх Нескорених»

З 31 травня по 2 червня у Києві відбулися п’яті національні змагання «Ігри Нескорених». Серед 329 учасників з усієї куточків України було 11 вінничан. До обласної команди увійшов Дмитро Чорний, який сам має бойовий досвід, а наразі працює помічником ветерана у Вінниці. Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Учасник наймасштабніших інклюзивних спортивних змагань


Цьогорічний відбір до збірної Ігор Нескорених став наймасштабнішим ветеранським спортивним заходом, обʼєднавши військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення або захворювання, пов’язанні з виконанням бойових завдань на фронті. За підсумками національних змагань до кінця червня сформують збірну з 35 учасників, які представлятимуть Україну на міжнародному етапі у Канаді.

Учасники «Ігор Нескорених» боролися першість у 9 видах адаптивного спорту. Дмитро Чорний випробовував себе у змаганнях з плавання, під час якого здійснив заплив на дистанцію 50 м вільним стилем та на таку ж дистанцію брасом. За підсумками ветеран посів третє місце. Також Дмитро спробував свої сили у настільному тенісі, який є новим для нього.

«Слід розуміти, що ці змагання інклюзивні. В одному виді спорту є до шести категорій залежно від травми людини. Це зробили, щоб прирівняти сили всіх і зрівняти умови. Також важливо, що всім учасникам, незалежно від місця, яке вони посіли, роздали медалі. Це відповідає головному принципу “Ігор Нескорених”: кожний, хто бере участь у змаганнях, вже є переможцем», – розповідає Дмитро Чорний.

Від військовослужбовця до помічника ветеранів


Дмитро Чорний – військовий, який брав участь у бойових діях з 2014 до 2020 року з перервами. Він займався забезпеченням управління військами.

«На фоні стресів, пов’язаних з тривалим виконанням завдань в зоні АТО/ООС, значно погіршилося здоров’я. Почала розвиватися хвороба, і у 2020 році мене звільнили зі служби за станом здоров’я. Отримав інвалідність II групи внаслідок війни», – зазначає Дмитро.

Наразі Дмитро Чорний працює помічником ветеранів у Вінниці. Такі фахівці надають консультації Захисникам та Захисницям, демобілізованим, а також їхнім родинам з питань працевлаштування, навчання та перекваліфікації, оформлення документів, пільг та гарантій, соціального захисту, реабілітації, психологічної допомоги, нарахування пенсій та інших.

Наразі помічники ветеранів працюють у трьох прозорих офісах соціального спрямування Вінниці за адресами: просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7; вул. Брацлавська, 85.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin