Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

10 нових машин отримали мисливці на “шахедів” від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу

Днями співзасновники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вчергове передали позашляховики захисникам, що охороняють небо над Вінниччиною. Цього разу 10 нових автомобілів отримали дві військових частини.

Підтримка сил оборони України є ключовим пріоритетом у роботі МКГШ, зокрема і сил ППО. Як зазначають захисники неба, ефективність роботи мобільних вогневих груп багато у чому залежить від наявності необхідної техніки та обладнання, тому така підтримка є дуже важливою.

Окрім того, що Вінниччина сама потерпає від обстрілів, її повітряний простір є транзитною територією для ракет та “шахедів”, якими ворог атакує західні області України. Тому у сил ППО має бути вдосталь усього, для того, щоб знищувати численні повітряні ворожі цілі.

“Динаміка збиття “шахедів” досить ефективна, у тому числі і завдяки автомобілям, які ми передаємо, і тепловізорам, і прожекторам, і Bandera Power та іншим засобам, що допомагають покращити матеріально-технічну базу мобільних вогневих груп”, — зазначив мер Вінниці та співзасновник МКГШ Сергій Моргунов.

Технічні характеристики транспортних засобів, якими користуються захисники неба, грають далеко не останню роль. Адже швидкість реагування мобільних вогневих груп є одним із ключових факторів ефективності їхньої роботи.

“Військовослужбовець у першу чергу має думати, як збити “шахед”, а не думати, чи доїде його автомобіль. Тому це дуже важливо. Він має зосередитись на ураженні повітряної цілі, а не на тому, що його машина не заводиться, бо вона стара, чи що вона не може доїхати так швидко, як потрібно”, — пояснив захисник однієї із частин, що отримала допомогу.

Представники команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу кажуть, що забезпечення сил оборони України усім необхідним був, є і буде основним напрямком їхньої діяльності.

Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

 

 

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin