Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

На Вінниччині чоловік намагався «зірвати» мобілізацію: подробиці

Служба безпеки викрила на Вінниччині місцевого мешканця, який займається інформаційно-підривною діяльністю, що шкодить ЗСУ.

За даними слідства, ним виявився 30-річний підприємець з Хмільника Вінницької області, який і сам ігнорує призов на військову службу і закликає українців ухилятися від мобілізації.

«Встановлено, що фігурант створив та адміністрував Телеграм-канал, в якому дискредитував законну діяльність Збройних Сил України та інших військових формувань у період дії воєнного стану.

Зокрема, зловмисник публікував повідомлення стосовно місць здійснення представниками ТСЦ та СП мобілізаційних заходів на території регіону із оповіщення населення призивного віку», – зазначено у повідомленні Управління СБ України у Вінницькій області.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Зазначається, що комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin