Вінниця
23.06.2024
16.75° C
Вгору

Перший державний реєстр замінованих територій планують створити в Україні

В Україні планують створити перший державний реєстр територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, повідомляє Мінекономіки.

У реєстр з різних джерел додоватимуть дані, зокрема щодо результатів проведення нетехнічного обстеження земель чи операторів протимінної діяльності, інформацію про обстеження й очищення земель, відомості про дослідження ділянок, через забруднення яких власникам надали місцеві податкові пільги та інше.

Також до реєстру можна буде вносити інформацію щодо результатів обстеження, які провели за допомоги супутникових знімків, засобів сканування тощо. До реєстру включатимуть всю територію, що зазнала впливу бойових дій.

Завдяки реєстру можна буде відстежувати процес розмінування територій майже в реальному часі та планувати подальші роботи. Крім того, місцеві фермери матимуть витяги про статус своїх земель, зокрема з інформацією щодо забруднень.

Створення реєстру дозволить автоматизувати і прискорити процеси у сфері гуманітарного розмінування, а також дані з реєстру будуть важливими для інвесторів і реалізації проєктів з відновлення України, каже заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin