Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Вінничани віддали шану та попрощалися із земляком, який захищав Україну – воїном Сергієм Степаненком

Вінниччина знову прощалася із мужнім Захисником, який боронив Батьківщину від російського загарбника. Ладижинці провели в останню путь воїна-Героя, водія відділення зенітно-ракетного взводу стрілецького батальйону Збройних Сил України, солдата Сергія Степаненка. Про це повідомили на сторінці Ладижинської громади.
На зображенні може бути: 12 людей, натовп та вулиця
Сергій народився 18 травня 1974 року в Ладижині. Навчався в Ладижинській загальноосвітній школі №3, а потім здобув освіту в Ладижинському коледжі, який завершив з відзнакою. Після тривалий час працював старшим електромонтером на Ладижинській ТЕС. Він жив спокійним життям, будував дім, мріяв, подорожував та виховував дітей. У 2015 році Сергій став на захист України та виконував бойові завдання у зоні АТО. Він свідомо обрав для себе цей шлях, з честю виконував військовий обов’язок і за це здобув чимало нагород. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Сергій був нагороджений нагрудними знаками «Учасник АТО» та «Ветеран війни – Учасник бойових дій». Він постійно повторював, що наміру тікати та ховатися у нього ніколи не було, адже розумів, що має захищати країну. Він був свідомим громадянином та патріотом, на якого можна було покластися у скрутний час.
На зображенні може бути: 9 людей та текст
Саме тому з першого дня повномасштабного вторгнення Сергій знову став до лав Збройних Сил України. Воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Під час виконання бойових завдань він побував у найгарячіших точках, звільняв від окупантів Миколаївську та Херсонську області, а потім був передислокований на звільнення Донеччини. Сергій ніколи не пасував перед труднощами, не опускав рук, а навпаки завжди був готовий прийти на допомогу тим, хто цього потребував. Свій останній бій Сергій зустрів 4 червня поблизу населеного пункту Невельське Донецької області.
На зображенні може бути: 11 людей
Траурна церемонія прощання з захисником відбулась на площі Фонтанів у рідному місті.
«Від імені громади і міста висловлюю співчуття матері, дітям, брату, рідним, близьким, друзям та побратимам загиблого Героя.  Це болюча й непоправна втрата для родини, громади та всієї країни. У боротьбі за незалежність і свободу України наші Герої віддають найдорожче – власні життя. Доземний уклін за героїчний подвиг наших полеглих захисників – синів громади», – висловився виконувач обов’язків міського голови Ладижина Олександр Коломієць.
Труну з тілом Героя вдячні ладижинці проводжали в останню путь на колінах. Світла і вічна пам’ять відважному воїну, Герою-захиснику Сергію Степаненку.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin