Вінниця
04.07.2024
24.84° C
Вгору

У Вінниці військові та рідні загиблих можуть обстежуватись безкоштовно: рішення ВМР

У Вінницькому міському лікувально-діагностичному центрі безкоштовно обслуговують Захисників та Захисниць, а також рідних полеглих та безвісти зниклих військових. Оскільки кількість таких людей збільшилась, міська рада виділила додаткове фінансування для закладу у розмірі 7 мільйонів.

«За нашим пріоритетом “Турбота” передбачаємо додатково 7 мільйонів гривень для муніципального лікувально-діагностичного центру, тому що зросла кількість пацієнтів пільгових категорій, в першу чергу, Захисників і Захисниць і членів сімей загиблих (померлих) і безвісти зниклих, які мають право на безкоштовне отримання послуг в закладі. Також є категорія громадян, які сплачують лише 60 % від вартості послуг. Цього року пільги та допомоги нашим оборонцям та їхнім родинам з бюджету було направлено 9 мільйонів гривень, а якщо враховувати пересувний стоматологічний кабінет, який їздить по військових частинах і місцям дислокації підрозділів, та іншу підтримку, то це 14,5 мільйонів гривень», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Медичні послуги на пільговій основі входять до «Комплексної програми “Основні напрями соціальної політики ВМТГ на 2022-2026 роки”». Тарифи на обстеження затверджені виконавчим комітетом міської ради.

«Міський лікувально-діагностичний центр надає послуги за пільговими тарифами тим громадянам, які перебувають на обліку департаменту соціальної політики міської ради. Важливо, що Захисники і Захисниці отримують медичні послуги у закладі безкоштовно. А ще є низка категорій, які мають право оплатити послугу у розмірі 60 %», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Так, безоплатно скористатися послугами можуть так звана категорія В. Це:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • учасники бойових дій;
  • постраждалі учасники Революції Гідності;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • вдови (вдівці) та батьки померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;
  • вдови (вдівці) та батьки померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;
  • вдови Почесних громадян міста Вінниці;
  • члени сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин (військовослужбовці, які зникли безвісти під час безпосередньої участі у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, починаючи з 2014 року) Захисників і Захисниць України;
  • члени сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій в Афганістані в період з квітня 1978 року по грудень 1989 року).

У розмірі 60 % медичні послуги можуть оплатити:

  • внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики міської ради,
  • всі члени сім’ї, на яких призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива,
  • всі члени сім’ї на яких призначено допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Оскільки у січні – квітні 2024 року кількість пільгових категорій зросла, то фінансування медичних послуг збільшується на понад 7 мільйонів: з 6 160 090 грн до 13 231 365 грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin