Вінниця
29.04.2024
13.26° C
Вгору

Вінницькі спортсмени прославляють Україну, підіймаючи синьо-жовтий стяг на міжнародних аренах

Вінницькі спортсмени не лише здобувають перемоги на міжнародних аренах, а й нагадують усьому світу про криваву війну в Україні.

Кожного разу, коли підіймається синьо-жовтий стяг та лунає український гімн, демонструють стійкість українського народу, як повідомляє ВМР.

Серед спортивної еліти Вінниці – майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби Важа Даіаурі. Його досягнення вражають не тільки глядачів, а й експертів спортивної галузі.

Тренував і тренує спортсмена батько – Важа Шотайович Даіаурі. Як розповідає сам Важа, займатися спортом він почав з трьох років. На перші змагання потрапив, коли йому було шість. Тоді Важа програв, але це не зупинило жаги до перемоги. Сьогодні він – спортсмен світового рівня.

У 2023 році Важа Даіаурі отримав звання майстра спорту України з боротьби самбо. Окрім цього, став чемпіоном:

• Європи з сумо;

• світу з сумо;

• ХІ Всесвітніх ігор;

• ІІІ Всесвітніх ігор з єдиноборств.

У 2022 році спортсмена нагороджено орденом Президента «За заслуги» ІІІ ступеня. Завдяки його здобуткам про вінницьку школу сумо знають далеко за межами нашого міста та України.

Щоб досягати таких результатів, тренується сумоїст по дві години двічі на день. Цьогоріч планує представити Україну на чемпіонатах Європи та світу.

У свої 23 роки вінничанин представив Україну в Польщі, Америці, Німеччині, Естонії та Японія. Каже, що відчуває гордість за свою країну, коли над п’єдесталом переможців майорить український стяг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin