Вінниця
16.05.2024
7.97° C
Вгору

Встигни побачити диво природи у Вінниці: коли цвіте сакура навесні

Сакура — це дика японська вишня, яка має неймовірно красиві ніжні рожеві суцвіття, що щедро обсипають гілки декоративного дерева.

Сакура – національний символ Японії. В давні часи квіти цього декоративного дерева прикрашали головні убори учнів та військових та були вказівником рангу. Зараз їх зображення міститься на гербах поліції та сил самооборони Японії.

До того ж квіти сакури вважаються символом жіночої молодості та краси. І не дивно, адже перед красою та п’янким ароматом дикої японської вишні неможливо встояти.

В Японії весняне цвітіння сакури можна прирівняти до національного свята. А споглядання квітів, прогулянки поміж дерев, рясно вкритих рожевими квітами, тут має спеціальну назву — Ханамі. Люди, щоб помилуватися красою природи, приїжджають з усіх куточків світу.

Проте українцям, щоб побачити цвітіння сакури, зовсім не обов’язково їхати до Японії. Дика японська вишня росте в багатьох куточках України.

Коли цвіте сакура навесні та де можна побачити це диво природи в Україні у 2024 році — в матеріалі Фактів ICTV.

Коли цвіте сакура в Україні: строки

Сакура — теплолюбне дерево, тому цвісти починає з настанням теплих погожих днів. Цей період залежить від кліматичних та погодних умов, тому в різних регіонах України може трохи відрізнятися.

Побачити цвітіння сакури можна в середині або в кінці квітня, або на початку травня. Помилуватися рожевими квітами можна упродовж двох тижнів.

У Вінниці сакури вже розцвіли, зробивши алею по вулиці Порика надзвичайно гарною та наповненою весняною атмосферою. А ви вже бачили це чудо?

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin