Вінниця
16.05.2024
15.1° C
Вгору

Через шторм без електропостачання в Україні залишились майже 40 тисяч споживачів

Через буревій та шквальний вітер, який ще ввечері у вівторок, 2 квітня, накрив Україні, в семи областях без електропостачання залишились понад 38 тисяч споживачів, повідомили в НЕК «Укренерго».

Зокрема, знеструмлено 337 населених пунктів в Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях.

Найбільше  постраждали Житомирська, Чернігівська та Київська області. Так, у Київській області через штормовий вітер вимикалися дві повітряні лінії 110 кВ та дві підстанції 110 кВ, через що без електропостачання залишились 21 863 абоненти.

Не оминули відключення і Київ – у столиці тимчасово вимикалась повітряна лінія 110 кВ.

Аварійно-відновлювальні роботи у всіх постраждалих регіонах ще тривають.

Водночас через бойові дії є знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях, а через технічні пошкодження без електрики залишились споживачі у Запорізькій та Миколаївській областях.

Хоча квітень в Україні розпочався з аномально теплої погоди, синоптики зауважують, що середня місячна температура повітря передбачається в межах 8-13°С, в Карпатах 6-7°С тепла, що близько до норми. Лише у більшості західних регіонів, а також у Вінницькій та Одеській областях прогнозують на 1-1,5°С вище за норму.

Джерело: “Дзеркало тижня

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin