Вінниця
27.04.2024
10.75° C
Вгору

Ліцеї Вінниці планують встановити пам’ятні знаки для вшанування пам’яті випускників, які віддали своє життя в російсько-українській війні

Три школи у місті Вінниця отримали затвердження на проведення проектних робіт з капітального ремонту елементів благоустрою, включаючи встановлення пам’ятних знаків для вшанування своїх випускників, які віддали своє життя на фронтах російсько-української війни, захищаючи нашу країну. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 28 березня, на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Перші такі об’єкти з’являться біля Вінницьких ліцеїв №№13, 29, 32. Згодом місця пам’яті облаштують і біля інших навчальних закладів.

Пам’ятні знаки виготовлятимуться за ескізною ідеєю переможця Всеукраїнського бліц-конкурсу, яку слідом за журі підтримали і вінничани під час онлайн-голосування. Вони будуть типовими для усіх шкіл, а черговість їх встановлення залежатиме від ініціативи самих закладів.

«На жаль, війна триває, продовжуючи збирати криваву данину. Пам’ять про кожного Захисника та Захисницю, їхній подвиг і жертовність – повинна жити. Імена воїнів будуть закарбовані на меморіалі, який через дзеркальну поверхню закликатиме наших дітей зупинитися… Подивитися на себе сьогодні та замислитись над тим, чим можуть прислужитися Україні – завтра», – каже директор департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Яків Маховський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin