Вінниця
27.04.2024
16.09° C
Вгору

У Вінниці вперше провели унікальну операцію з протезування слуху

Вперше на Вінничині успішно виконано кохлеарну імплантацію. Операцію провели у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

Кохлеарна імплантація – це протезування слуху методом імплантації в равлика внутрішнього вуха електродів, які приймають на себе функції рецепторів внутрішнього вуха.

«Спеціалісти Високоспеціалізованого клінічного Центру отоларингології ВОКЛ ім. М.І.Пирогова вперше у Вінницькому регіоні успішно виконали операцію кохлеарної імплантації пацієнту з діагнозом нейросенсорної приглухуватості 2-3 ст. з обох сторін внаслідок акубаротравми та пошкодження слухового аналізатора», – йдеться в повідомленні лікарні.

При зниженні слуху такого ступеню людина не розрізняє середні і тихі звуки, звуки спотворюються, виникають проблеми з розрізненням мови, це викликає значний дискомфорт для людини в побутовому житті, порушення соціальної взаємодії, значні психологічні проблеми.

В даному випадку використання слухових апаратів неефективне. Тому єдиний спосіб наповнити звуками життя людей із великою втратою слуху та/або глухотою – це кохлеарна імплантація.

Кохлеарні імпланти призначені для довічного використання.

«Поєднання досвіду і професіоналізму фахівців, активне використання новітніх методик лікування на базі ВОКЛ ім. М.І.Пирогова дозволяє надавати медичну допомогу на високому рівні відповідно світовим стандартам», – йдеться в повідомленні.

На Вінниччині вперше провели унікальну операцію з протезування слуху

На Вінниччині вперше провели унікальну операцію з протезування слуху - фото 2

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin