Вінниця
27.04.2024
10.75° C
Вгору

Більше половини українців вважають дороги в країні небезпечними для водіїв та пішоходів

The Village повідомляє, що більше половини українців вважають дороги в країні небезпечними для водіїв (60,8%) та пішоходів (57,2%), ідеться в дослідженні Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у межах кампанії «За безпечні дороги». Повністю або скоріше безпечними дороги для водіїв вважають 35,9% опитаних, а для пішоходів – 41,2%.

Загалом у дослідженні оцінили рівень безпеки українських доріг, проблеми на дорогах та ставлення українців до штрафів за перевищення швидкості. Дослідження провів дослідницький центр Info Sapiens на замовлення ЦЕДЕМ методом телефонних інтерв’ю в лютому 2024 року. Усього – 1000 респондентів.

Штрафи за перевищення швидкості

Згідно з результатами дослідження, більше половини опитаних (56,6%) підтримали запровадження штрафів за перевищення швидкості на 10 кілометрів за годину замість 20 кілометрів за годину, що діють зараз. 

Особливо чутливим це питання виявилось для молоді і людей віком понад 65 років, кажуть автори дослідження. Таке рішення підтримали 72% молоді та 62% людей старше 65 років.

Головні проблеми на дорогах

Найбільшими проблемами українці вважають керування у стані алкогольного сп’яніння (39%) та перевищення швидкості (30%). Серед інших – стан автомобілів та нехтування пасками безпеки. 

Повні результати дослідження можна переглянути за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin