Вінниця
27.04.2024
14.03° C
Вгору

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці

Одна з сертифікованих копій Туринської плащаниці, яких всього близько 10-ти у світі, назавжди зберігатиметься у храмі на Вінниччині.

У Шаргороді відбулася Всеукраїнська Хресна Дорога, на якій місцевому католицькому храму передали копію Туринської плащаниці.

Ініціатором дарування Україні копії Туринської плащаниці став італійський правник, культурний та громадський діяч з Венеції Маріо По’.

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 2

«Я переконаний, що це місце, ця Хресна Дорога надзвичайно важлива не тільки з погляду духовного, але й як джерело культури. Воно нам показує, що Європа є християнською. Сюди мали би приїжджати усі: італійці, іспанці, французи, німці та всі інші, щоби зрозуміти, що означає бути справжнім європейцем. Адже ми в останні роки забули і вже навіть не знаємо, як пояснити, що таке бути європейцем. Тут ці речі стають явними, тому що тут живуть люди, які вірять — вірять у Бога, вірять у Хрест Ісуса Христа. Це місце можна порівняти з науковим інститутом, де пояснюється теперішнє, де можна зрозуміти минуле і навчитися майбутнього», – сказав пан Маріо.

Плащаниця залишиться у Шаргороді. Усіх охочих котрі живуть в Україні, запрошують приїжджати, молитися тут і віддавати свої рани Господу, щоб він міг зцілити їх.

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 3

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 4

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 5

Довідка

Туринська Плащаниця вважається тим поховальним полотном, у яке загорнули тіло Ісуса Христа після розп’яття.

Обриси тіла, що утворилось на полотні, дійсно засвідчують, що на ньому зображення розп’ятого чоловіка (рани на руках і ступнях), який мав на голові терновий вінок, був сильно бичований (численні рани від римського флагрума). Розп’яття у Римській Імперії було ганебною смертю. Так страчували рабів. Тож те, що до наших днів збереглось поховальне полотно розп’ятого, свідчить нам, що намагались зберегти пам’ять про «страченого». Подібно як передаються сімейні цінності з покоління в покоління, аби пам’ятати про щось дуже значуще.

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 6

До Вінниччини передали сертифіковану копію Туринської плащаниці - фото 7

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin