Вінниця
08.05.2024
9.94° C
Вгору

П’ять продуктів, які викликають проблеми зі сном: перевірте, чи не їсте ви їх

Звичайно ж, усі хочуть мати хороший сон, і часто досягти цього не так просто, як хотілося би. І причиною цьому можуть бути деякі продукти, які ви вживаєте у надто великій кількості.

Добре висипатися кожної ночі надзвичайно важливо, проте тут часто простіше сказати, ніж насправді зробити. Дуже багато дорослих людей страждають від безсоння чи інших проблем із відпочинком у якийсь момент свого життя. Та у Huffpost повідомляють, що для того, аби краще спати, вам потрібно відмовитися від вживання деяких продуктів.

Гостра їжа

Якщо ви любите їсти щось гостреньке на вечерю, можливо, настав час дещо переглянути свої вподобання – особливо, якщо ви відчуваєте, що в ліжку вам складно по-справжньому заплющити очі і нарешті заснути.

Виявляється, гостра їжа може підвищити кислотність у вашому шлунку та призвести до кислотного рефлюксу, який ускладнює сон. Окрім того, гостра їжа також призводить до того, що температура вашого тіла підвищується, і через це ви можете ворочатися у ліжку.

Піца

Це надзвичайно популярна страва, та ласувати нею перед сном все ж не варто. Той томатний соус, що міститься у ній, також може викликати у вас кислотний рефлюкс – як і вживання гострої їжі.

Окрім того, викликати проблеми може і топінг, який ви обираєте. Зважайте на те, що пепероні також містить досить багато натрію та насичених жирів, і вони досить довго перетравлюються.

Бургери

Тут приблизно та сама проблема, що і з пепероні – це жирна їжа, і організму потрібно більше часу для того, щоб перетравити її. А це, своєю чергою, порушує ваш сон.

І проблеми можуть тільки погіршитися, якщо ваш бургер покритий кетчупом – це може викликати кислотний рефлюкс. Набагато безпечнішим варіантом бургера перед сном буде такий, що містить не м’ясну котлету, а рослинну.

Молоко

Зазвичай молоко має протилежну репутацію – начебто воно навпаки допомагає заснути, особливо дітям. Втім, вам також потрібно зважати на кислотний рефлюкс, який може у вас виникнути через вміст лактози у ньому.

Та ви можете використати рослинну версію цього продукту для того, щоб уникнути проблеми.

Перцева м’ята

М’ятний чай – це чудовий напій, який може заспокоїти вас, і його дуже часто радять, як напій перед сном. Та, знову ж таки, кислотний рефлюкс, який викликає вживання цього продукту, може призвести до того, що вам буде тільки складніше заснути.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin