Вінниця
19.05.2024
18.91° C
Вгору

В червні можуть запустити субсидії на оренду житла для переселенців

Міністерство соцполітики запустить проєкт підтримки внутрішньо переміщених осіб, що передбачає субсидії на оренду житла.

Розмір субсидії залежатиме від вартості оренди у певному регіоні або населеному пункті. За даними дослідження, що провели на замовлення Мінсоцполітики, ціни на житло в Києві на 22% вищі за середні по країні – до 8,4 тисяч гривень за однокімнатну квартиру. Натомість на Миколаївщині – нижчі на 30-35%, тобто не перевищують 4,5 тисяч гривень. Найнижчими є ціни в Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіоні – від 2,8 до 4,4 тисяч гривень. Відтак, субсидія на оренду буде враховувати різницю у вартості житла, пояснюють у міністерстві.

Її розмір залежатиме також від кількості людей, які орендують житло, їхнього доходу та спроможності оплачувати рахунки за оренду самостійно. Що нижчими є доходи, то вищий відсоток вартості оренди буде покривати субсидія. 

На першому етапі проєкту субсидії на оренду планують запровадити для внутрішньо переміщених осіб. Надалі вони можуть стати доступними і для інших громадян, які потребуватимуть такої допомоги від держави, коментують у Мінсоцполітики. 

Наразі проєкт має погодити уряд. Його планують запустити вже у червні та реалізувати упродовж двох років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin