Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Вибивали неіснуючий борг: у Вінниці викрили групу вимагачів

Учасники угруповання вигадали схему, за якою потерпілий начебто винен їм кошти. Процес вимагання супроводжувався психологічним тиском та побиттям, повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

Знешкодили діяльність групи вимагачів вінницькі оперативники . Йдеться про місцевих мешканців, які вирішили збагатитися за рахунок потерпілого. Через знайомого вони попросили підшукати людину, яка б отримувала посилки з інтернет-магазину і переправляла їх в Україну. Згодом фігуранти висунули вінничанину вимогу сплатити їм 7000 доларів як погашення втрачених коштів нібито за неотримання посилки.

Тривалий час зловмисники погрожували потерпілому, вимагаючи кошти. Після побиття чоловік звернувся за допомогою до поліції.

5 березня поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали одного з фігурантів під час передачі частини «боргу» у 20 000 гривень в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому та його співучаснику слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Проводяться заходи для встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin