Вінниця
18.10.2024
6.17° C
Вгору

Купи яблуко – врятуй землі: вінничан закликають долучитись та підтримати проєкт із розмінування

Вінничани можуть купити яблука та цим допомогти розмінуванню країни

Днями у Вінниці представники Міжнародного агрокластера «Дністер» та СЕО (chief executive officer – головний виконавчий директор) агроплатформи Fruittorg Сергій Зубар обговорили можливість підтримки стартапу «Рятуємо Землі». Цей проєкт агроплатформа Fruittorg реалізовує спільно із фондом Сергія Притули, повідомляє I-VIN.INFO.

Проєкт надасть допомогу з гуманітарного розмінування громадам, які постраждали від російської агресії. В рамках проєкту пройде також навчання з мінної безпеки. Щоб підтримати ініціативу, варто просто купити яблука, які мають унікальне брендування – напис «Рятуємо землі».За словами Сергія Зубара, ідея виникла після обміну військовополонених, коли мережу облетіла славнозвісна фотографія звільненого воїна із яблуком.

«У нас була думка зробити щось цікаве для збору, спрямованого на розмінування. Вирішили долучити до цього аграріїв, – поділився Сергій Зубар. – Наліпки для яблук друкуються на релокованому підприємстві, яке переїхало із Салтівки Харківської області на Закарпаття. В них одна із кращих поліграфій в Україні. Спеціальні трафарети на яблука клеять під час дозрівання. Тоді й виходять унікальні зображення. Цим займаються садівники, які мешкають на Вінниччині. Такі яблука вирощуються задля привернення уваги».

Дизайн упаковки для яблук розробила українська ілюстраторка Ліза Яблонська, яка під час війни намалювала багато постерів на військову тематику.

Підтримати ініціативу та придбати яблука можна написавши у Facebook або Instagram. Усі 100 відсотків коштів від продажу спрямовуватимуться на закупівлю засобів розмінування та для організації тренінгів для населення на деокупованих територіях.

А зробити свій внесок та задонатити або ж поділитись збором можна за цим посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin