Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Бельгія відкриє Офіси з відновлення у Києві та Харкові

Бельгія відкриє власний Офіс агенції розвитку в Києві, а також в Харкові. Відомства займатимуться питаннями відбудови України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо на пресконференції у Києві, 24 лютого, передає кореспондентка Суспільного.

“Бельгія вирішила відкрити Офіс агенції розвитку тут, в столиці. Наступними тижнями вони розпочнуть роботу. Відкриємо також офіс у Харкові. Це регіон, який ми будемо відбудовувати. І наша робота у відновленні України — довгострокова. Ми робитимемо все, щоб вона відбулася якомога швидше”, — сказав Де Кроо.

Він також наголосив, що за відновлення України буде платити саме Росія, адже саме вона продовжує завдавати руйнувань по всій українській території.

“Це (йдеться про фінансування відбудови — ред.) робитимуть не українські платники податків, не бельгійські, не канадські, це Росія платитиме за відбудову. Разом з Єврокомісією ми опрацьовуємо ці рішення. Хочу подякувати ЄК за роботу, яку вона робить задля конфіскації заморожених російських активів. Наступними тижнями будуть додаткові кроки, щоб втілити це рішення”, — додав очільник уряду Бельгії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin