Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Зеленський вніс до Ради законопроєкт щодо демобілізації строковиків

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зокрема зареєстровано проєкт закону “Про внесення змін до глави XII “Прикінцеві положення” закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо термінів строкової військової служби” №11035.

Проєктом закону пропонується установити, що військовослужбовці строкової служби, термін яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни звільняються з військової служби в запас у терміни, визначені указом глави держави.

Уряду в разі ухвалення законопроєкту буде доручено привести свої нормативно-правові акти у відповідність і забезпечити проведення такої ж процедури міністерствами та іншими центральними органами влади.

Зеленський визначив цей законопроєкт як невідкладний. Його вже передали на розгляд Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі написав, що законопроєкт може бути розглянутий вже 23 лютого.

До слова, на початку повномасштабного вторгнення схвалили рішення, що строковики під час воєнного стану залишаються на військовій службі. Їх могли демобілізувати на деяких підставах.

З 1 серпня 2023 року строковики, в яких закінчується строк служби за призовом, можуть добровільно мобілізуватися до війська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin