Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Вінниця попрощалась із Героями-Захисниками Олександром Назимком та Віктором Подолинним

Неймовірний смуток і біль. Учора, 3 лютого, Вінницька громада проводжає у вічність іще двох Захисників – Назимка Олександра Івановича та Подолинного Віктора Анатолійовича. Воїни боронили Україну від ворога з перших днів повномасштабного вторгнення. Місцем вічного спочинку для обох стала Алея Слави Сабарівського кладовища.

Олександр Назимко народився 30 липня 1968 року. Після закінчення школи здобув медичну освіту. Був талановитим остеопатом, про яких кажуть: «Лікар від Бога», заснував у Вінниці власну школу ортопедії. У 2014 році одним із перших пішов захищати Україну. У складі батальйону «Золоті ворота» виконував бойові завдання на «нулі» у м. Щастя. А з початком повномасштабного вторгнення Олександр знову повернувся на передову. Його новою військовою родиною став 214-й окремий спеціальний батальйон OPFOR. Загинув воїн поблизу Бахмута 24 вересня 2022 року. Та лише зараз Героя зможуть поховати на рідній землі.

«Олександр був кращим із кращих.Немає жодної людини, якій би він відмовив. Якщо було потрібно, то вдень чи вночі, поспішав на допомогу. Мав великий досвід та знання, якими щедро ділився як у мирному житті, так і на передовій, – розповідає дружина полеглого Героя Наталія. – Його знали всі як справжнього патріота і не лише за вчинками на полі бою. Олександр завжди спілкувався виключно українською мовою, любив її та цінував».

Загибель Олександра дуже важка втрата для всієї його родини, друзів та колег.

Чин поховання відбувся на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Віктор Подолинний народився у Вінниці 22 січня 1972 року. Навчався у середній загальноосвітній школі №23. По її закінченні здобув освіту у тоді ще Вінницькому політехнічному інституті. Працював на телекомунікаційному підприємстві програмістом.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Віктор став на захист Батьківщини. Воював у складі Штурмової Бригади Національної гвардії України «Червона калина». Був сержантом, командиром відділення взводу оперативного призначення.Загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку 20 грудня 2023 року. Йому назавжди залишилось 52 роки…

Поховали на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin