Вінниця
18.10.2024
2.86° C
Вгору

“Постановочна Буча”, “українці провокують росію” тощо: вінничанина, який поширював такі фейки, викрило СБУ

У Вапнярській громаді Вінницької області викрили 48-річного місцевого мешканця, який поширював російську пропаганду на кількатисячну аудиторію. Зараз чоловік знаходиться під домашнім арештом. Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний у соціальній мережі Facebook на власній сторінці під своїм іменем на кількатисячну аудиторію публікував антиукраїнські ідеологічні дописи власного авторства.

Зокрема у період з березня 2022 року по лютий 2023 року він поширив тексти відомої російської пропаганди: про постановочні кадри з постраждалої Бучі; що українці самі провокують росію, а відтак вони – «зачинщики войны»; що ворог б’є ракетами лише у місця «подготовки иностранных желающих повоевать» та подібні російські фейки.

Суд призначив підозрюваному цілодобовий домашній арешт. За поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, та глорифікацію осіб, які здійснювали цю агресію передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin