Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Інформація щодо скорочення допомоги українцям ЄС для повернення їх додому є хибною – Стефанішина

Київ не працює з Брюсселем над поверненням українців, які у рамках механізму тимчасового захисту ЄС перебувають на території країн-членів Європейського Союзу.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, спростовуючи тим самим поширену деякими ЗМІ інформацію.

– Однозначно, не є прямою позиція України про те, що українці мають повертатися назад, тому має скорочуватися будь-яка їм допомога (ЄС, – Ред.). Це абсолютно ні. Принципова позиція для нас полягає у тому, що громадяни України, які перебувають у Європейському Союзі, повинні мати право на тимчасовий захист, – сказала вона.

Українці повинні мати тимчасовий захист в ЄС

Стефанішина висловила впевненість, що “можливість мати тимчасовий захист має залишатися за будь-яких умов, і у 25 році, і після нього, і навіть у разі припинення воєнних дій”.

– Така можливість має залишатися. Інше питання – це фінансові виплати. На жаль, війна триває. Ми маємо визначатися щодо соціальних гарантій, які є у громадян у кожній країні. Але це не радикальна комунікація, не негативна. Цей діалог (Україна та ЄС, – Ред.) триває, – пояснила Стефанішина.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin