Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Вінниця передала оборонцям на передову три тепловізійні монокуляри

Відбулася нова передача допомоги для військових, які виконують службу в Збройних Силах України, зокрема одній з військових частин, що зараз виконує бойові завдання на східному напрямку. Вінницька міська рада спільно з Вінницькою громадою забезпечила технічне спорядження. Троє тепловізійних монокулярів увійшли до складу переданого обладнання, що дозволить військовим виявляти теплові тіні противника та ефективно діяти в умовах нічного часу.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, це вже третя передача допомоги для цієї військової частини. Напередодні були хімічні грілки та безпілотні авіаційні літальні комплекси розвідувального типу.

«Бійці цієї військової частини гідно боронять нас на східному напрямку від російського окупанта. Три тепловізори українського виробництва, вони гарної якості й дуже добре показують себе в роботі. Військовослужбовці, яким напередодні передавали таку техніку, говорять, що вони ефективні вночі. Ми сподіваємося, що тепловізори збережуть життя наших українських Захисників та Захисниць», – сказав Андрій Очеретний.

Військовий з позивним «Кардинал» на фронті з 2016 року. Говорить, що тепловізори – незамінна річ на війні.

«Це наші додаткові очі в нічну пору. Їх не вистачає, тому ми вдячні за цю допомогу. Тепловізори обов’язково принесуть користь», – сказав він.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін розповів, що першочерговим завданням для Вінницької міської ради залишається допомога військовим. Саме тому депутати міськради ухвалили бюджет громади на 2024 рік, де серед пріоритетів є саме безпека та оборона.

«Ми отримуємо запити від військових і намагаємося їх якнайшвидше закрити. Будь-яка передача технічного обладнання – це шанс вижити для наших військових під час виконання бойових завдань на фронті. Це важлива робота, яка буде посилюватися надалі», – додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin