Вінниця
27.07.2024
17.58° C
Вгору

Український фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на «Оскар»

Українська документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» про перші дні облоги російськими загарбниками обрана офіційним номінантом на отримання кінопремії «Оскар».

Перелік фільмів-номінантів оголосили в американській Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Зазначається, що «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова змагатиметься за перемогу у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Изображение

Ця стрічка створена у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал для фільму було відзнято під час перших днів облоги Маріуполя.

Церемонія вручення кінопремії «Оскар» цього року відбудеться 10 березня у Лос-Анджелесі. Її ведучим стане американський комік Джиммі Кіммел.


Про фільм

Стрічка «20 днів у Маріуполі» розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя — за це усі троє отримали Пулітцерівську премію.

Нагадаємо, стрічку «20 днів у Маріуполі» висунули на премію «Оскар» від України.

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» став найкасовішим документальним фільмом українського прокату – за перший вікенд прокату стрічка зібрала понад 500 тисяч гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin