Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Українські пілоти вже за штурвалами F-16: деталі

Українські пілоти вже літають у небі на F-16 з інструкторами у межах їхньої підготовки.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в понеділок, 22 січня.

«Партнери дуже-дуже конфіденційно навчають наших пілотів. Не оприлюднюється особливо ніяка інформація. Є чіткий план дій партнерів в рамках нашої авіаційної коаліції, до якої навіть долучилися країни, які навіть не мають на озброєнні F-16. Але все ж готують авіаційних фахівців, не лише пілотів, але й інших. Процес іде, льотчики вже літають у небі з інструкторами», – розповів він.

 За словами Ігната, потрібно налітати певну кількість годин.

«Є фактор погодних умов, є фактор того, що були вихідні, канікули різдвяні. Всі повернулися до роботи, продовжують навчатися у повітряному просторі, йдеться про Данію та США, де проходять підготовку. Не забуваємо і про Велику Британію», — додав речник ПС.

 Ігнат нагадав, що також навчають інших фахівців у різних країнах. Вони мають підготуватися обслуговувати F-16 та керувати бойовими діями.


Про F-16

F-16 – це багатоцільовий винищувач виробництва General Dynamics. Літак зі своїм прямим призначенням повітряного бою, може використовуватися як тактичний бомбардувальник, елемент ППО і навіть спеціалізований літак радіоелектронної боротьби. F-16 об’єднує в собі функціонал усіх головних радянських платформ, які сьогодні використовують ПС ЗС України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin