Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Українцям повідомили, коли запрацює е-кабінет військовозобов’язаного

Електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити на початку другого кварталу 2024 року.

Про це в ефірі Єдиних новин заявила заступниця міністра оборони України з цифрового розвитку Катерина Чорногоренко.

— Як тільки закон набуде чинності, по факту ми можемо приступити до цієї роботи. І в другий квартал можемо надати такий функціонал, — зазначила Чорногоренко.

За її словами, після запровадження функціонала електронного кабінету кожен військовозобов’язаний зможе онлайн актуалізувати свої дані.

— Буде надано період, щоб військовозобов’язаний ці дані актуалізував, надав останні правдиві дані. І далі вже ТЦК будуть використовувати їх у своїй щоденній роботі, — наголосила заступниця міністра.

На питання, чи будуть в е-кабінеті повістки, Чорногоренко не дала прямої відповіді, проте зауважила: Повістки – це питання, яке будуть розглядати в рамках так званого мобілізаційного закону.

За її словами, верифікацію в реєстрі Оберіг вже провели.

– Ми верифікували дані й трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була наявна в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов’язаних прибути в ТЦК, – додала Катерина Чорногоренко.


Довідка

Що таке електронний кабінет 

Електронний кабінет – програмний інтерфейс Реєстру призначений для відображення відомостей про призовника, військовозобов’язаного, резервіста, які містяться у Реєстрі.

Зазначається, що порядок та параметри доступу до електронного кабінету, перелік відомостей, які відображаються, а також перелік послуг, які надаються призовнику, військовозобов’язаному, резервісту через електронний кабінет, визначається порядком ведення Реєстру. 

Як буде формуватися і хто матиме доступ до електронного реєстру військовозобов’язаних

Реєстр міститиме інформацію про всіх призовників, військовозобов’язаних та резервістів віком від 17 до 60 років. 

Він буде наповнюватися відомостями за допомогою електронної взаємодії з інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами, базами даних, держателями яких є державні органи.

Доступ до реєстру матимуть Міноборони, СБУ, органи розвідки, оперативні командування, а також ТЦК областей. 

Які відомості військовозобов’язаних заноситимуться до реєстру 

Відповідно до тексту проєкту, до реєстру заносяться та зберігаються в базі даних Реєстру такі відомості:

  • персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • службові дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • дані про потребу в комплектуванні особовим складом Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, крім інформації, що становить державну таємницю.

Зауважимо, що згода призовників, військовозобов’язаних та резервістів на обробку їхніх персональних даних для цілей реєстру не потрібна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin