Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Трьох депутатів з Київщини судитимуть за ухилення від військової служби

За даними слідства, у цьому депутатам допомогли керівник апарату Київської МВА та командир військової частини.

ДБР завершило розслідування щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міської ради і скерувало до суду обвинувальний акт.

Про це повідомила пресслужба ДБР 16 січня.

Як з’ясували слідчі, солдати однієї з військових частин протягом року не з’являлись на військову службу, але отримували грошове забезпечення. Троє з цих солдатів мають статус депутатів Київради, ще один є помічником столичного депутата.

За інформацією ДБР, керівник апарату Київської МВА сприяв у оформленні липового “відрядження” трьом депутатам та одному з їхніх помічників до КМВА.

До цього був залучений і командир однієї з військових частин тероборони. Саме там чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Троє депутатів Київради і помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою. Керівник апарату Київської МВА обвинувачується у сприянні в ухиленні від служби. Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень.

ДБР завершило розслідування справи про ухиляння від військової служби депутатами Київради / © Державне бюро розслідувань

ДБР завершило розслідування справи про ухиляння від військової служби депутатами Київради / © Державне бюро розслідувань

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin