Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Це варто подивитися: 22 фільми 2024 року, на які так довго чекали

Мадам Павутина

Режисерка: С. Дж. Кларксон

Коли: 14 лютого

мадам павутина, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Мадам Павутина. Фото: кадр з фільму “Мадам Павутина”

Дакота Джонсон вступає у світ коміксів Marvel у ролі Кассандри Вебб, героїні-парамедика, яка бореться зі своїми ясновидчими здібностями в “Мадам Веб”.

Коли Кассі зіштовхується з темними таємницями свого минулого та новознайденими екстрасенсорними здібностями, вона бере на себе відповідальність за те, щоб тріо молодих дівчат, які матимуть великий вплив у майбутньому, вижило в боротьбі зі смертельним супротивником.

Уроки толерантності

Режисер Аркадій Непиталюк

Коли: 14 лютого

уроки толерантності, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Уроки толерантності. Фото: кадр з фільму “Уроки толерантності”

Пересічна українська родина, аби дати раду фінансовій скруті, пристала на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції “Уроки толерантності”.

Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні стереотипні погляди та поглянути на світ очима тих, кого обходили десятою дорогою?

Боб Марлі: One Love

Режисер Рейнальдо Маркус Грін

Коли: 15 лютого

боб марлі фільм, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Боб Марлі: One Love. Фото: кадр з фільму “Боб Марлі”

Яскрава історія, що прославляє життя та музику ікони Боба Марлі, який надихав цілі покоління своїми посланнями любові та єдності.

Фільм, знятий у партнерстві з родиною Марлі, розповідає про його сходження до слави, включаючи спробу замаху на його будинок у 1976 році, його тривалу боротьбу за мир і плідну музичну кар’єру, аж до передчасної смерті у 1981 році.

Лялі їдуть далі

Режисер Ітан Коен

Коли: 23 лютого

лялі їдуть далі, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Лялі їдуть далі. Фото: кадр з фільму “Лялі їдуть далі”

Ітан Коен дебютує як самостійний режисер поза межами своєї роботи у складі “Братів Коенів” з фільмом “Лялі їдуть далі” — дивакуватою комедією про автоподорож, яку він написав у співавторстві зі своєю партнеркою та багаторічною співпрацівницею Трісією Кук.

У фільмі Маргарет Квеллі та Джеральдін Вісванатан грають подруг і сусідок по кімнаті, чию спонтанну подорож до Таллахассі зриває банда злочинців-аматорів.

Астронавт

Режисер Юхан Ренк

Коли: 1 березня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Астронавт. Фото: кадр з фільму “Астронавт”

Адам Сендлер грає головну роль в оригінальній стрічці Netflix про астронавта, який вирушає на місію до зовнішніх кордонів Сонячної системи і зав’язує несподівану дружбу з істотою (озвученою Полом Дано), що заховалася на його космічному кораблі.

Незважаючи на кумедний опис сюжету, стрічку описують як “міжгалактичну одіссею кохання, амбіцій та самопізнання”.

Сценарій заснований на романі чеського письменника Ярослава Калфаржа “Космонавт з Богемії”, а режисером фільму став Юхан Ренк, відомий своєю роботою на серіалом “Чорнобиль”.

Діва проти біди

Режисер Хуан Карлос Фреснадильо

Коли: 8 березня

діва проти біди, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Діва проти біди. Фото: кадр з фільму “Діва проти біди”

Міллі Боббі Браун не є безпорадною принцесою у фільмі “Діва проти біди” — фентезійному фільмі Netflix, який підриває традиційний наратив про казкову принцесу.

У фільмі Браун грає принцесу Елоді, молоду дівчину, заручену з принцом, яка дізнається, що її заручини насправді були ретельно продуманою хитрістю, щоб принести її в жертву як частину давнього боргу, який забрав життя багатьох жінок до неї. Щоб уникнути цієї долі, Елоді мусить подолати стрімкі скелі, сувору погоду та вогнедишного дракона.

Дюна: Частина друга

Режисер Дені Вільньов

Коли: 14 березня

дюна 2, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Дюна: Частина друга. Фото: кадр з фільму “Дюна: частина друга”

Тімоті Шаламе повертається в ролі сміливого героя Пола Атрідеса у другій частині екранізації класичної науково-фантастичної саги від Дені Вільньова. У цій новій главі Пол об’єднує зусилля зі своєю коханою Чані (Зендая) та народом Фременів, щоб помститися за свою сім’ю і принести мир на планету Арракіс.

За словами режисера “Дюна 2” — це не просто сиквел першого фільму, а його пряме продовження. Друга частина розпочне свою оповідь саме там, де закінчилася попередня, без стрибків у часі чи пропущених подій.

Міккі-7

Режисер Пон Чжун Хо

Коли: 28 березня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Міккі-7. Фото: кадр з фільму “Міккі-7”

Довгоочікувана екранізація науково-фантастичного трилера Едварда Ештона з Робертом Паттінсоном у головній ролі та зрежесована Поном Чжуном Хо (“Паразити”, “Спогади про вбивство”). За сюжетом “розхідного” космічного мандрівника відправляють на смертельно небезпечну місію з колонізації Ніфлхайму. Коли Міккі помирає, його тіло клонують з більшістю його спогадів, що запускає цикл, близький до безсмертя.

Наразі з промо-матерілів доступний лише тізер-трейлер. У ньому протягом усіх тридцяти секунд показують персонажа Роберта Паттінсона, який лежить у якійсь камері, а потім дивиться прямо на глядача. Назва фільму також з’являється у спосіб, напрочуд схожий на культовий початок “Чужого”: шматочки літер повільно складаються у слово “Міккі 17”.

Back to Black

Режисерка Сем Тейлор-Джонсон

Коли: 12 квітня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Back to Black. Фото: кадр з фільму “Back to Black”

У байопіку про співачку Емі Вайнгауз Back to Black режисерка Сем Тейлор-Джонсон переносить глядача до піку слави покійної музикантки та випуску її однойменного альбому. Роль Вайнгауз у стрічці зіграла Маріса Абела (“Індустрія”).

Оповідь фільму побудована від прямої мови самої співачки, даючи інтимний погляд на складну історію жінки, що стоїть за її музикою, на її стосунки, які надихнули на створення легендарного альбому.

Після трагічної смерті Вайнгауз у 2011 році кінематографісти безрезультатно намагалися створити байопік про співчаку. Єдиним фільмом, який пройшов стадію розробки, стала документальна стрічка “Емі”, яка отримала “Оскар” за найкращий документальний фільм у 2016 році. “Емі” розкрила закулісні кадри з життя Вайнгауз, які дозволили глядачам глибше зрозуміти психологію співачки. У 2018 році нащадки Вайнгауз дали “зелене світло” для зйомок байопіку про її життя та кар’єру.

Любов, брехня та кровопролиття

Режисерка Роуз Ґласс

Коли: 18 квітня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Любов, брехня та кровопролиття. Фото: кадр з фільму “Любов, брехня та кровопролиття”

За сюжетом відлюдькувата менеджерка тренажерного залу закохується в амбітну бодибілдерку, яка в гонитві за своєю мрією, прямує у Вегас. Їхня пристрасть виливається в небезпечну пригоду та затягує обох у світ злочинних зв’язків.

Режисеркою і співавторкою сценарію виступила Роуз Гласс відома своїм фільмом “Свята Мод”.

Окрім Крстен Стюарт у фільмі також зіграють Дейв Франко, Ед Гарріс, Джена Малоун та інші.

Повстання штатів

Режисер Алекс Гарленд

Коли: 25 квітня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Повстання штатів. Фото: кадр з фільму “Повстання штатів”

Антиутопічний трилер режисера Алекса Гарленда (відомого своїми стрічками “Анігіляція” та “Ex Machina”), зображує глибоко розділену Америку в недалекому майбутньому, спустошену жорстокою другою громадянською війною.

Після виходу тізеру глядачі почали задаватися запитанням, що спричинило громадянську війну у Штатах. Обґрунтування дивного на перший погляд альянсу Техасу і Каліфорнії у фільмі вказує на те, що війна точиться не через політику демократів і республіканців, а через корумповане трирічне президентство Оффермана. Федеральний уряд Сполучених Штатів, вочевидь, відмовився від своєї вірності Конституції Сполучених Штатів і зараз перебуває під диктатурою тиранічного президента Оффермана, що набирає обертів.

Головні ролі у стрічці зіграли Кірстен Данст, Кейлі Спейні та Джессі Племонс. Їхні герої протягом всієї історії досліджують, як далеко люди можуть зайти, щоб захистити свої переконання.

Челленджери

Режисер Лука Ґуаданьїно

Коли: 26 квітня

челленджери, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Челленджери. Фото: кадр з фільму “Челленджери”

Непростий любовний трикутник підвищує ставки для тріо елітних тенісистів у фільмі Луки Ґуаданьїно (“Назви мене своїм ім’ям”).

Зендая грає роль Таші Дункан — колишньої дівчинки-вундеркінда, яка тепер тренує свого чоловіка Арта (Майк Фейст). Однак коли вона записує його на матч-челленджер, де він зіграє з Патріком (Джош О’Коннор), своїм колишнім найкращим другом і колишнім хлопцем Таші, у повітрі починають пролітати іскри, а старі почуття повертаються.

Каскадер

Режисер Девід Літч

Коли: 2 травня

каскадер фільм, гослінг, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Каскадер. Фото: кадр з фільму “Каскадер”

У цій екранізації однойменного телесеріалу 1980-х років Райан Ґослінґ грає роль Кольта Сіверса, колишнього найкращого каскадера, який возз’єднується з Джоді (Емілі Блант), колишньою коханою, після того, як його наймають на роботу у фільмі, який вона режисує.

Після того, як зірка фільму Джоді зникає, Сіверс повинен знайти зниклого актора, щоб закінчити фільм, але розкриття злочинної змови загрожує зірвати не лише його місію, але й роботу та план повернути кохання всього його життя.

Уявні друзі

Режисер Джон Кразінські

Коли: 16 травня

уявні друзі, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Уявні друзі. Фото: кадр з фільму “Уявні друзі”

Надзвичайна здатність молодої дівчини бачити забутих уявних друзів відправляє її в подорож, щоб врятувати їх від втрати назавжди у цьому зворушливому фільмі, сценарій, режисура та головна роль у якому належить Джону Кразінські (“Тихе місце”).

Зірковий акторський склад на чолі з Райаном Рейнольдсом робить цей фільм фантастичною комедією для всієї родини.

Фуріоза: Шалений Макс. Сага

Режисер Джордж Міллер

Коли: 23 травня

Фуріоза: Шалений Макс. Сага, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Фуріоза: Шалений Макс. Сага. Фото: кадр з фільму “Фуріоза: Шалений Макс. Сага”

В епічному приквелі “Божевільного Макса” Джорджа Міллера Аня Тейлор-Джой грає роль молодої Фуріози, до того, як вона стала жахливим імператором. Після того, як Фуріозу викрадає воєначальник Дементус (Кріс Хемсворт) і змушує покинути Зелене місце багатьох матерів, вона змушена боротися за своє життя і свободу через безплідну пустку, намагаючись повернутися додому.

Думками навиворіт 2

Режисер Келсі Манн

Коли: 14 червня

думками навиворіт 2, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Думками навиворіт 2. Фото: кадр з мультфільму “Думками навиворіт 2”

Підлітковий вік — це сприятливий час для сиквелу фільму 2015 року про емоції, які керують свідомістю молодої дівчини Райлі. Свійт емоцій з першого фільму — Радості, Суму, Страху, Огиди і Гніву перевертаються з ніг на голову, коли Райлі вступає в підлітковий вік і на сцену виходять нові емоції, такі як Тривога.

Діснеївський мультфільм "Думками навиворіт" отримає продовження — новою емоцією стане Тривожність

Дедпул 3

Режисер Шон Леві

Коли: 25 липня

дедпул 3, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Дедпул 3. Фото: кадр з фільму “Дедпул 3”

Райан Рейнольдс знову відроджує свого нецензурного супергероя у фільмі “Дедпул 3”, довгоочікуваному третьому сиквелі. У фільмі також знявся Г’ю Джекман у ролі Росомахи — за сюжетом два супергерої об’єднуються, щоб перемогти спільного ворога.

Також слід очікувати на повернення зірок з перших двох фільмів — зокрема сусідку Сліпу Ел, якого знову зіграє легендарна Леслі Уггамс. Також повертається Каран Соні в ролі м’якотілого таксиста Допіндера. Морена Баккарін також повернеться в ролі Ванесси, нареченої Вейда Вілсона, яку було вбито на початку сиквелу, але врятовано за допомогою подорожі в часі під час фінальних титрів.

Тихе місце: День перший

Режисер Майкл Сарноскі

Коли: 28 червня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Тихе місце: День перший. Фото: кадр з фільму “Тихе місце”

Цей спінофф-приквел є третьою частиною франшизи “Тихе місце”. Фільм з Люпітою Ніонго та Джозефом Квінном у головних ролях, який показує початок вторгнення прибульців із суперслухом.

Цього разу автор першого фільму Джон Кразінські виступив тільки продюсером, а режисером та сценаристом став Майклом Сарноскі.

Джокер: Божевілля на двох

Режисер Тод Філліпс

Коли: 4 жовтня

джокер 2, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Джокер: Божевілля на двох. Фото: кадр з фільму “Джокер: божевілля на двох”

У довгоочікуваному сиквелі фільму Тодда Філліпса “Джокер” 2019 року Хоакін Фенікс повертається до своєї оскароносної ролі підлого лиходія Артура Флека, а Леді Ґаґа грає роль доктора Гарлін Квінзель, психолога з Аркхемської божевільні, чиї спроби вилікувати Джокера призводять до того, що вона сама впадає в божевілля і приймає нову особистість — Гарлі Квінн.

Гладіатор 2

Режисер Рідлі Скотт

Коли: 22 листопада

гладіатор 2, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Гладіатор 2. Фото: кадр з фільму “Гладіатор”

Рідлі Скотт повертається до Римської імперії у фільмі “Гладіатор 2”.

У цьому епічному сиквелі Пол Мескаль (“Після сонця”, “Нормальні люди”) грає вже дорослого Люція Веруса (племінника героя Хоакіна Фенікс, якого в оригінальному “Гладіаторі” врятував герой Рассела Кроу), який шукає відповіді на питання про свого біологічного батька.

Муфаса: Король Лев

Режисер Баррі Дженкінс

Коли: 20 грудня

22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Муфаса: Король Лев. Фото: кадр з фільму “Король лев”

Перед глядачем розгорнеться історія походження Муфаси, покійного батька Сімби. Режисером повнометражного приквелу виступить оскароносний режисер Баррі Дженкінс (“Місячне сяйво”).

Фільм розповість про передісторію ватажка левів та його стосунки з молодшим братом Шрамом.

Носферату

Режисер Роберт Еґґерс

Коли: 25 грудня

носферату, 22 найочікуваніших фільмів 2024 року
Носферату. Фото: кадр з фільму “Носферату”

Режисер “Відьми” Роберт Еґґерс зніме нову екранізацію культового німого “Носферату” 1922 року, переосмисливши його історію про кровожерливого вампіра, що поширює бубонну чуму, та замучену молоду жінку, якою він одержимий.

У римейку Еґґерса Білл Скарсґард зіграє роль сумнозвісного вампіра, а Лілі-Роуз Депп — об’єкт його пристрасті.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin