Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Не тільки представники ТЦК: хто ще має право вручити повістку?

Законних способів вручення повістки є чимало. Вона може бути вручена в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством. Водночас повістку не обов’язково має вручати представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Речник Сухопутних військ Володимира Фітьо в інтерв’ю виданню «РБК Україна» розповів, що повістку мають право вручати: представники ЖЕКів та ОСББ, селищні голови та старости.

«Заходи з оповіщення здійснюються представниками органів місцевої влади. Це можуть бути представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), керівники підприємств усіх форм власності, представники ЖЕКів та ОСББ, а також селищні голови, старости і представники територіальних громад. Це саме ті особи, які можуть вручати повістки військовозобов’язаним для того, щоби вони з’явилися в свій ТЦК та СП для проходження медичної комісії та уточнення своїх військово-облікових даних», — розповів Фітьо.

Також, за його словами, роздавати повістки громадянам призивного віку у громадських місцях, таких як спортзал чи ресторан — цілком законно.

«Спортзал — це громадське місце. Тобто законом чітко встановлено, що здійснення заходів оповіщення можливо там, де не заборонено. В даному випадку це є заклад, який надає громадські послуги, так само як і заклади харчування. І якщо їхні власники не заперечують, то представники ТЦК можуть провести там заходи з оповіщення громадян, які можуть підпадати під мобілізацію», — заявив Фітьо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin