Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

У частини пенсіонерів у 2024 році виплати зменшаться. Кому уріжуть пенсії

У той час як у 2024 році індексація пенсій пройде за новим принципом, реформа солідарної пенсійної системи може примножити статки пенсіонерів, які отримують мінімальні суми. Водночас деякі пенсіонери можуть втратити частину виплат. Це стосується тих, хто отримує великі пенсіїпише “Обозреватель”.

За словами народної депутатки Роксолани Підласої, із січня в Україні деякі пенсійні виплати нараховуватимуть по-новому. Це необхідно для того, щоб відрегулювати систему.

“Тобто ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію і отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була справедливішою”, – сказала депутатка.

В Україні в 2024 році уряд проведе індексацію пенсійних виплат. При цьому зміниться система нарахування пенсій – вона стане бальною.

Принципи проведення індексації пенсій у 2024 році пояснила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович. Так, пенсії перерахують “практично всім громадянам”, які вийшли на пенсію не пізніше ніж за три роки до реформи. Тому що за останні три роки пенсії більш-менш відповідали ринковій вартості. А от усе, що було до того, було нараховано за заниженими коефіцієнтами, які менші за реальну вартість.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin