Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

У вівторок, 5 грудня, відбудеться Національний онлайн-урок волонтерства: школи можуть долучитися

П’ятого грудня, у Міжнародний день волонтера, в Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства із почесними гостями та експертами. Організатори запрошують заклади освіти підтримати проєкт і доєднатися до трансляції. 

Національний онлайн-урок волонтерства відбудеться в рамках ініціативи «Шкільний урок волонтерства»: у закладах освіти проходять 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені активісти, вчителі й знаменитості розповідають школярам, як маленькими кроками досягти значних результатів, та діляться інструментами, що допоможуть їм долучитися до волонтерського руху. 

Як долучитися?

Доєднатися до трансляції можна за посиланням.

Долучитися до ініціативи та провести Шкільний урок волонтерства можна, залишивши заявку на сайті.

Освітянам, які захочуть провести Шкільний урок волонтерства, нададуть усі необхідні матеріали: посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. Також можна запросити професійного тренера від УВС. План уроку легко адаптувати під умови аудиторії та проводити як офлайн з презентацією та проєктором, навіть в умовах укриття, так й онлайн на будь-якій платформі для навчання. 

Чому це важливо

Наразі в  Україні та за її межами провели вже понад 1600 «Шкільних уроків волонтерства». Згідно зі звітами, 40 000 школярів дізналися більше про волонтерський рух і зрозуміли власний потенціал. У першій хвилі 10 найактивніших учасників ініціативи отримали подарунки від партнерів: павербанки та колонки. 

За даними U-Report, 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, зокрема — як волонтери. Ініціатива покликана залучити їх до волонтерської роботи, розвивати лідерські якості, організаційні здібності, наполегливість і впевненість. Організатори сподіваються, що проєкт допоможе підтримувати психічне та фізичне здоров’я школярів під час війни. 

«Шкільні уроки волонтерства» триватимуть до червня 2024 року й охоплять територію всієї України: як школи у великих містах, так і заклади освіти в менших населених пунктах, зокрема — у селах. Також заплановані онлайн-уроки з підлітками, які вимушено покинули домівки й перебувають за кордоном.

Про організаторів  

До Національного шкільного уроку волонтерства долучаться заступник міністра молоді та спорту Владислав Яцук, засновниця ГО «Українська Волонтерська Служба» Анна Бондаренко, засновник руху JuniorS Олександр Педан і координатор із залучення молоді проєкту U-Report Дмитро Бурак. 

Ініціаторами заходу є ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin