Вінниця
27.07.2024
17.58° C
Вгору

Вінничани долучились до збору коштів для передачі військовим пʼятдесяти «швидких» з Латвії

У Вінниці відбувся другий сімейний фестиваль «Ветеран кухар з нуля». Мета заходу – об’єднати вінничан та гостей міста для збору донатів на підтримку ЗСУ. Цього разу йдеться про кошти, необхідні для транспортування 50-ти карет «швидких»: реанімобілі передає Україні Національна служба здоров’я Латвії за умови повної сплати логістичних послуг українською стороною. Підготовка, обслуговування та доправка одного автомобіля на передову обходиться орієнтовно у 500 євро.

Організаторами заходу, який відбувся у центральному парку міста в суботу, 2 грудня, стали Надія Кузнєцова, ГО “ПОДІЛЬСЬКИЙ ГАРД ” та Катерина Бевзюк, БО “Родина турбота ” разом з друзями Іриною Баранович та Тетяною Гавриленко, організували другий фестиваль “Ветеран-Кухар з нуля “. Дівчата й надалі планують робити подібні заходи задля підтримки наших Захисників.

Фестиваль був проведений за підтримки Вінницької міської ради та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. За словами депутата ВМР, координатора МКГШ В’ячеслава Терліковського, постійна підтримка наших військових залишається пріоритетом роботи команди Штабу вже 647 днів поспіль з початку повномасштабного вторгнення:

– Безпека і оборона – це, передовсім, регулярна передача Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом дронів, тепловізорів та інших необхідних для наших оборонців речей. Стійкість – це про підтримку економіки та збереження робочих місць. Турбота як ще один з принципів нашої роботи – це про підтримку родин захисників, соціальну реабілітацію людей, які воювали. Всі ці заходи команда Штабу реалізує на постійній основі й не зупинятиметься до самої Перемоги.

Присутні гості могли зробити свій донат у будь-якій зручній формі: придбати щось на ярмарку з роботома українських митців, взяти участь в аукціоні, майстер-класах чи долучитися до розіграшу в благодійній лотереї. Водночас, почастувати стравами польової кухні та підбадьорити учасників змагань серед команд ветеранів та волонтерів під керівництвом шеф-кухарів.

Загалом, кажуть організатори заходу, для передачі нашим військовим на передову 50-ти «швидких» потрібно зібрати 25 тисяч євро – сума чимала, тому, наголошують, важлива кожна гривня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin