Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Освітянська родина Вінниці зібрала на фронт понад 5 тонн вантажу допомоги

Нова партія допомоги від освітянської родини з Вінниці вже в дорозі на передову. На цей раз шкільний волонтерський центр “Ти не один”, що функціонує при ліцеї №29, передав понад 5 тонн вантажу українським захисникам на Запорізький напрямок. Серед переданих матеріальних ресурсів – газові обігрівачі, маскувальні сітки, консервація та інші смаколики, які були зібрані волонтерами у центрі, що діє в межах школи. За півтора року вже було відправлено понад 30 вантажівок з різноманітною допомогою.

Як зауважив педагог ліцею та керівник шкільного волонтерського центру «Ти не один» Павло Мигун, колектив закладу систематично відслідковує потреби Захисників і відповідно до них разом з іншими закладами освіти збирає допомогу. Наразі з настанням холодів запити змінились.

«Цього разу ми змогли закупити дві зарядні станції Ecoflow та сітку для загороджень від ворожих дронів. Також придбали зимові шини до різних автомобілів, дві бензопили та газові обігрівачі», – зауважив він.

До допомоги ЗСУ залучають і школярів, адже волонтерська робота виховує молоде покоління. Зокрема, серед юних волонтерів – дев’ятикласник Андрій, який допомагає пакувати у коробки термобілизну, балаклави і шапки. Хлопець розповідає, що допомагає, чим може.

«Коштами не можу допомогти, отож приходимо з друзями й допомагаємо з формуванням вантажу для поїздки. Нам дуже потрібна Перемога, тому усім треба долучатися, аби вона була якнайшвидше», – каже хлопець.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin