Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Вінничанин “зливав” росіянам дані про військові та цивільні об’єкти інфрастуктури Вінниці: суд виніс вирок зраднику

Поки наші військові знищують ворога на передовій, у Вінниці борються проти тилових зрадників.

У Вінницькому міському суді відбувся розгляд обвинувачення у державній зраді. 30-річному вінничанину, Калачику Володимиру Валентиновичу, було висунуто обвинувачення у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (2 ст. 111 КК України). 

 

 

Він протягом першої половини 2023 року виконував завдання представника фсб рф: добровільно збирав дані про військові та цивільні об’єкти інфраструктури Вінниці, зокрема вів систематичне спостереження біля “45 заводу”, де збирав дані про пересування військової техніки, кількість військових та патрулів; за допомогою спеціального програмного забезпечення збирав дані заводу “Форт”, також фіксував інформацію про місцеві ТЦК та вежі мобільного зв’язку у місті з подальшою передачею зібраних даних через месенджер Телеграм користувачу на ім’я Андрій, від якого отримував подяку “від усього фсб”.

 

 

Окрім цього, за метеріалами, яка надала прокурорка до розгляду суддям, співрозмовник Андрій попереджав Калачика про атаки шахедами. Під час одного з листувань обвинувачений отримав повідомлення з попередженням, що “сегодня будет шумно, не пугайтесь, будут запуски “Гераней” (тобто “шахедів”). Як було зазначено під час судового засідання, дійсно, тієї самої ночі лунали сигнали повітряної тривоги, пов’язані з масовими запусками безпілотників.

Також відомо, що Калачик мав проросійські погляди, які виражав у забороненій в Україні соціальній мережі “Вконтакте” на своїй сторінці.

Співробітники СБУ, викривши зрадника, задокументували його злочинні дії і затримали під час виконання ворожого завдання 10 червня цього року. Йому було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Нет описания фото.

Нет описания фото.

 

Свою вину не визнає зовсім, аргументуючи тим, що підтримував зв’язок та виконував завдання від користувача на ім’я Андрій не для організації підривної діяльності у Вінниці, а для того, аби встановити особистість співрозмовника для передачі даних у правоохоронні органи, мовляв, він не представився співробітником фсб. За словами Калачика, він планував отримати грошову винагороду від Андрія на карту ПриватБанку й таким чином дізнатись його повні дані. Проте прокурорка зазначила, що співрозмовник вів листування з обвинуваченим з російського номеру, який починається з “+7”. 

 

Нет описания фото.

 

Також під час судового засідання стало відомо, что Калачик отримав 2 повістки, які проігнорував, та уникав контакту зі співробітниками ТЦК. Під час спілкування з представником фсб скаржився на отримання повісток та за власною ініціативою надав йому координати одного з місцевих ТЦК для організації ракетних ударів. Проте під час свідчень суддям повідомив, що якщо з нього знімуть обвинувачення та виправладають, готовий доєднатись до лав ЗСУ.

 

 

Калачик Володимир родом з Хмільницького району, проживає у Вінниці, має вищу освіту, працевлаштований у підприємстві “Енергооблік”. 

Також, як повідомляло видання “33-й НОВИНИ”, за словами жителів села Голодьок, приміського села, що біля Хмільника, батько Володимира Валентин – староста міс­цевої церкви УПЦ (московського патріархату). Наразі релігійна громада перейшла до ПЦУ, але священник придбав будинок, де продовжують духовне єднання із Кірілом.

Коли Валентин Калачик, батько підозрюваного, учитель, вимагав у учнів писати слово росія з великої літери, батьки учнів місцевої школи обурились. І тому його з Голодьківської школи забрали та перевели до Хмільника.

Усі докази його злочинної діяльності були передані суду під час засідання після вивчення яких Калачику Володимиру було винесено вирок у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією всього майна.

 

 

Після засідання Володимир повідомив журналістам, що вину не визнає та рішення суду буде оскаржувати. Від інших коментарів відмовився.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin