Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Делегація з Вінниці взяла участь у німецько-українській конференції муніципальних партнерств у Лейпцигу

У Лейпцигу відбулася конференція муніципальних партнерств між Німеччиною та Україною, на якій зібралися мери міст та представники органів місцевого самоврядування обох країн. Серед понад 500 делегатів на заході була присутня і делегація з Вінниці. Важливість дружби між муніципалітетами Німеччини, України та інших європейських громад, а також роль міжміського партнерства у повоєнному відновленні нашої держави стали основною темою обговорень.

Підтримку конференції висловив Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер. Вітаючи учасників, він акцентував побратимські зв’язки між Вінницею та Карлсруе, визнаючи їх як один із найуспішніших прикладів міжміських партнерств під час свого публічного виступу.

Під час обговорення на тему “Солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє: Громади, як ключові гравці” представники місцевого самоврядування обмінювалися досвідом та обговорювали ініціативи та успішні практики, що були впроваджені в їхніх громадах. Особлива увага приділялася факту, що загалом між українськими та німецькими громадами було створено майже 190 партнерств, більшість з яких були укладені протягом 2022-2023 років. За словами іноземних колег, ці ініціативи є важливими кроками на шляху до позитивних змін.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що війна згуртувала українців та водночас посилила наші дружні зв’язки з європейськими країнами та містами, серед яких і Німеччина. Під час перебування на конференції він побував на зустрічах з німецькими політиками та урядовцями і подякував мерам та громадам Карлсруе і Мюнстера – Франку Ментрупу та Маркусу Леве за співпрацю та допомогу, яку німецькі міста передали для Вінниці.

“Крім побратимства з Карлсруе, ми офіційно підписали угоду про партнерство з Мюнстером. Німецькі друзі стали справжньою опорою для нас у ці скрутні часи. Ми вдячні за підтримку і готові боротися за Перемогу та нашу євроінтеграцію надалі, – зазначив Андрій Очеретний. – Наразі ми зайняті пошуком грантових програм та донорської допомоги, доступних на території Європейського Союзу і прагнемо залучити міжнародних партнерів та позабюджетні кошти, щоб реалізувати проєкти, які необхідні нашій громаді. Це будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд, а також модернізація інших інфраструктурних об’єктів, які забезпечать жителям Вінницької МТГ доступ до надання якісних послуг”.

Під час дискусійних панелей він розповідав іноземним колегам про досвід Вінниці у контексті інтегрованого розвитку та інструменти залучення, а також про необхідність збереження стійкості як під час війни, так і в період післявоєнної відбудови.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin