Вінниця
27.07.2024
19.29° C
Вгору

У Вінниці рятувальники провели експеримент: чи пропускають водії на дорогах міста спецтранспорт ДСНС?

Акцію «Стоп, маячок!» організували учора, 14 листопада, у Вінниці рятувальники.Спільно з екіпажем патрульної поліції, місцевих водіїв перевіряли, як вони реагують на сирену та пропускають бійців ДСНС на умовний виклик.

За 40 хвилин патрулювання вулицями обласного центру, два попередження від патрульних отримали водії вантажівки та іномарки. Так, вінницьких кермувальників навчали культурі поведінки на дорозі, коли поряд їде спецтранспорт з увімкненими звуковими та світловими сигналами.

Під час акції, спецколона проїхала найбільш насичені потоком машин мікрорайони Вінниці.

Водії, почувши сирену чемно вмикали правий поворот та поступалися автівці ДСНС. А, коли виїхала на вулицю Брацлавську – «впіймали на гарячому» першого порушника. Та цього разу водій легковика відбувся профілактичною бесідою. Повертаючись до рятувального підрозділу, надзвичайники та патрульні отримали ще одне порушення – вже вантажівки. Водій з понад 40-річним стажем погодився, що не надав перевагу пожежному авто, та на майбутнє пообіцяв бути більш уважним.

Сергій Скрипник, начальник служби безпеки дорожнього руху ГУ ДСНС Вінниччини говорить, коли не пропускають оперативно-рятувальні авто, означає, що підрозділ може не вчасно прибути на місце виклику. А це – чиєсь врятоване життя та майно. 

А ви завжди пропускаєте спецтранспорт рятувальників, швидкої, аварійної газової служби та поліції з проблисковими маячками та сиренами?

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin