Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

У вінницькій лікарні імені Пирогова провели складну реконструктивну операцію обличчя з використанням 3D та біотехнологій

Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова – одна з небагатьох лікарень України, де для реконструкцій і заміщення дефектів кісток обличчя використовують не тільки власні кісткові тканини пацієнта, а і титанові конструкції.
Команда спеціалістів Клінічного відділення щелепно-лицевої хірургії ВОКЛ ім.М.І.Пирогова успішно провели реконструктивну операцію обличчя «Остеотомія кісток середньої зони обличчя з репозицією і фіксацією в правильне положення індивідуалізованими титановими пластинами та шурупами, реконструкція дна очниці індивідуалізованим ендопротезом» з використанням сучасних біоінженерних 3D технологій та індивідуалізованих специфічних титанових пластин та ендопротезу очниці.
Підготовка до операції тривала понад 3 тижні та включала 3D планування, 3D моделювання, друк 3D моделей, примірку, корекцію та друк індивідуалізованих пластин і ендопротеза очниці на фізичних моделях за даними комп’ютерної томографії пацієнта з набутою (постравматичної) деформацією кісток середньої зони обличчя, тотальним дефектом однієї зі стінок правої очниці, деформацією правого вилично-орбітального комплексу (неправильне зрощення перелому) після ДТП.
«На попередніх етапах лікування була спроба остеосинтеза перелому кісток середньої зони обличчя, що нажаль виявилось не ефективним. За 5 років у пацієнта відбулись значні зміни травмованої ділянки: анатомічні (невірне зрощення кісток) і естетичні недоліки (значна деформація обличчя, енофтальм, гіпофтальм), що без сумнівів призводить до різкого зниження якості життя пацієнтів з такими травмами і їх наслідками», – йдеться у повідомленні.

Сучасні методи лікування, цифрове планування, досвід та унікальна хірургічна база дозволяє спеціалістам ВОКЛ ім..М.І.Пирогова досягти найкращих прогнозованих результатів оперативного лікування пацієнтів навіть в складних клінічних ситуаціях.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin