Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Одесу атакували ракетами та дронами: пошкоджені 20 багатоквартирних будинків, будівля Одесього художнього музею, понад два десятки автомобілів і не тільки

Увечері 5 листопада РФ атакувала південні області України ракетами та дронами. Обстрілів зазнали Одеса та Херсон.

Загалом для атаки російська армія застосувала 22 ударних дрони та чотири ракети. ППО знищила 15 безпілотників та одну керовану авіаційну ракету Х-59, випущену з повітряного простору окупованої Херсонщини, повідомляють у Повітряних Силах.

ОДЕСА

Внаслідок атаки по Одесі пошкоджені 20 багатоквартирних будинків, будівля Одесього художнього музею, понад два десятки автомобілів та припортова інфраструктура, повідомляє МВС. Восьмеро людей отримали поранення, п’ятьох іх них ушпиталили, кажуть в Одеській ОВА.

 

Ракети влучили в середмістя та по промисловій будівлі, що вже не використовувалася, уточнюють в ОВА. Вибухова хвиля від влучання ракет пошкодила кілька багатоповерхових житлових будинків та музей, розташований в історичному центрі Одеси, у зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Художній музей, який 6 листопада мав відзначати 124-річчя, зачинений. Усі заплановані події перенесені.

Дронами атакували припортову інфраструктуру. Влучанням пошкоджені складські приміщення, розвантажувальна спецтехніка та автівки з зерном, кажуть в ОВА.

 

ФОТО: Одеська ОВА

ХЕРСОН

Близько 20:30 5 листопада російські військові завдали ракетного удару по середмістю Херсона, повідомили в Херсонській ОВА. Внаслідок атаки пошкоджені чотири багатоповерхові будинки, зруйновані перекриття в одній із квартир. Люди не постраждали, пише МВС. 

Другий обстріл стався уночі 6 листопада, у результаті були пошкоджені два приватні будинки.

 

Під удар потрапили житлові квартали у Центральному районі міста, уточнюють в Херсонській МВА.

Загалом за добу по населених пунктах Херсонщини РФ випустила 87 авіабомб – найбільшу кількість за весь час, кажуть у МВС.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin