Вінниця
27.07.2024
20.27° C
Вгору

Сили оборони розповіли про ситуацію у Чорному морі: чи є загроза ракетних ударів

Станом на 31 жовтня погода в морі на боці України — штормовий період. Несприятливі погодні умови змусили окупантів завести ракетоносії до пунктів базування, великі десантні кораблі також не виходили на чергування.  

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Загалом кількість корабельного угруповання в Чорному та Азовському морі складає сім одиниць — шість у Чорному, одна в — Азовському. Але спостерігаємо, що рухи в сенсі забезпечення логістики в них припинилися, тому що погода не сприяє”, — заявила військова.

За її словами, на бойовому чергуванні залишаються прикордонні кораблі, які патрулюють прибережну акваторію вздовж Криму, і судна забезпечення. Вони у випадку необхідності відбуксовують судна до пункту базування.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія, ймовірно, намагається розширити й диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для завдання ударів по українській критично важливій інфраструктурі в осінньо-зимовий сезон.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що українські військові готові протистояти масованим ракетним обстрілам. За його словами, ворог взяв паузу з ракетними атаками, ймовірно, щоб накопичити ракети.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin