Вінниця
27.07.2024
19.29° C
Вгору

У МЗС підтвердили загибель 19 українців в Ізраїлі й трьох у Секторі Газа, серед них – діти

Спікер Міністерства зовнішніх справ України Олег Ніколенко повідомив, що зараз вже відомо про 19 загиблих українців внаслідок бойових дій між ХАМАС та Ізраїлем. Також він додав, що один громадянин України вважається зниклим безвісти. З боку Сектору Гази загинуло троє українців. 

Про це він повідомив в коментарі Суспільному. Станом на 13 жовтня було відомо лише про 11 загиблих та 9 зниклих безвісти. 

Поки що в МЗС не наголосили, за яких обставин померли українці. Також не розповідаються і деталі випадків. Однак, зараз у відомстві активно проводять евакуацію громадян України з цієї зони бойових дій. 

В Секторі Гази загинули двоє українських дітей

Також повідомлялось, що двоє українських дітей загинуло в Секторі Гази. Тоді внаслідок удару було вбито брата та сестру, яким було 9 та 6 років. Їхня матір є українкою, вона вижила внаслідок обстрілу. 

“МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені. Співчуваємо батькам. Представництво України в м. Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв’язок із родичами” – повідомив Олег Ніколенко.

Керівник відділення посольства України при Палестинській національній адміністрації Максим Тьокін розповів, що після нанесення серії ударів по Сектору Гази з боку Повітряних сил Ізраїлю загинула українка. 19 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук підтвердив цю трагічну звістку. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin