Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

В Україні оновили правила дорожнього руху: що змінилось?

Уряд на засіданні 20 жовтня підтримав зміни у правилах дорожнього руху. Вони стосуються перевезення дітей та увімкнення фар за межами населених пунктів.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук.

За словами Мельничука, зміни в ПДР внесені з метою наближення законодавства України до законодавства Євросоюзу.

Що саме змінилось?

  • Відтепер водіям всіх механічних транспортних засобів поза населеними пунктами потрібно вмикати під час руху денні ходові вогні. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Раніше в Україні таке правило діяло в період осінньо-зимового сезону. Тепер воно буде діяти цілий рік.
  • Заборонено перевозити дітей зростом менш як 150 сантиметрів у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.
  • Заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків. Було уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Чому це важливо. В Україні, за даними Опендатабот, від початку року у ДТП загинуло 116 дітей. За вісім місяців 2023 року, порівняно з аналогічним періодом 2021 року, сталося на 7% більше аварій, в яких травмувалися або загинули діти — понад 2,6 тисячі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin